نوشابه بخرید ، اما نخورید !

نوشابه کولا یا همون نوشایه سیاه خودمون یکی از پر مصرف‌ترین و البته مضرترین نوشیدنی‌های دنیاست. سال‌هاست سازمان‌های بهداشتی و درمانی درباره مضرات مصرف نوشابه حرف می‌زنن، اما اقلا گوش ما ایرانی‌ها بدهکار نیست و می‌خواهیم همچنان بزرگ‌ترین مصرف کننده نوشابه باشیم.

نوشابه کولا خارج از بدن می‌تونه مفید باشه. مثلا می‌تونه دوست خوبی برای ماشین‌تون باشه. یه تیکه فویل آلومینیومی رو مچاله کنید و تو نوشابه سیاه فرو کنید، بعد فویل رو روی زنگ‌زدگی سپر ماشین بمالید تا از بین بره. یا برای یخ‌زدایی شیشه جلوی ماشین ازش استفاده کنید. لک بدمنظره روغن ماشین روی موزائیک رو هم می‌تونید با یه قوطی کولا پاک کنید.حالا که با نوشابه سراغ ماشین رفتید، بقیه بطری رو دور نریزید. 
برای اینکه چمن‌های سرسبزتری داشته باشید ماهی یه بار روی چمن نوشابه بپاشید.برای پاک کردن درز بین کاشی‌ها از نوشابه سیاه استفاده کنید.اگه از آخرین هنرنمایی آشپزی‌تون یه تابه سوخته به یادگار مونده، توش نوشابه بریزید و بذارید بجوشه و تکه‌های سوخته رو از تابه جدا کنه. از همین روش برای از بین بردن رسوب کتری و سمار هم می‌شه استفاده کرد.دو لیتر نوشابه برای پاک کردن رسوب و زنگار یه استخر کافیه. بذارید نوشابه و آب یه روز تو استخر بمونه و از نتیجه لذت ببرید. 
کولا لکه ماژیک رو به راحتی از روی فرش و دیوار پاک می‌کنه. بعد از لکه‌بری با نوشابه، با آب و صابون محل لک رو بشورید و خلاص!یکی از مصیبت‌های دنیا چسبیدن آدامس به لباس و بدتر از اون چسبین‌ش به موی سره. اما نوشابه سیاه می‌تونه به راحتی اونو از هر سطحی جدا کنه. 
یه کار دیگه که می‌تونید با نوشابه بکنید حالت دادن به موهای فر و مجعدتونه. اول موهاتون رو با نوشابه خیس کنید و بعد از چند دقیقه بشوریدش. اگه نمی‌خواهید رنگ موهاتون تیره‌تر بشه از نوشابه رژیمی استفاده کنید.خب! حالا خودتون قضاوت کنید. چیزی که می‌تونه از روغن موتور تا رسوب آهک رو از بین ببره، با دندون و معده‌ و دستگاه گوارش‌تون چیکار می‌کنه؟

9 نظر

  1. مسوول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی دزفول روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود:یک زن 30 ساله در سومین بارداری خود نوزادی با دوسر زایمان کرد که نوزاد متولد شده دارای دوسر، یک قلب، دوریه، و دوستون فقرات است و دارای یک لگن می باشد.

    فریدون جعفریانفر افزود:حاصل این زایمان یک دوقلوی به هم چسبیده است که درجه چسبندگی آنها بالاست.

    وی اظهار داشت:این نوزاد با عمل سزارین به دنیا آمده و پزشکان امیدوارند بتوانند با اقدامات پزشکی به زنده ماندن این نوزاد کمک کنند.

  2. .
    شکر دو قاشق غذاخوری
    انار ترش یک پیمانه
    پیاز متوسط دو تا سه عدد
    روغن،نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
    آب 4/1 پیمانه
    گردو نگینی خرد شده نصف پیمانه

    طرز تهیه :
    ابتدا بادمجان را پوست کنده و در آب نمک می‌گذاریم تا تلخی آن برود بعد آن را خشک و در روغن سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.
    در همان ظرف اول پیاز خرد شده را تفت می‌دهیم، تا طلایی شود، بعد انار ترش یا انار ملس را می‌ریزیم و خوب تفت می‌دهیم.

    سپس گردو نگینی شده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه اضافه می‌کنیم و به اندازه کافی آب می‌ریزیم و می‌گذاریم تا آب آن کشیده شود.
    بعد این مواد را در شکم بادمجان می‌ریزیم و بقیه مواد را در کنار بادمجان ها در ظرف سرو می‌ریزیم.

    نکتـه:
    اگر انار خیلی ترش بود شکر اضافه می‌کنیم.

    آشنایی با روش تهیه ته‌چین گوجه و بادمجان؛ غذای گیاهی

    مصرف پوست بادمجان از پیری پوستی زودرس جلوگیری می‌كند

    کفشهایی ار جنس بادمجان

    بادمجان موثر در درمان صرع

    بادمجان موثر در درمان صرع

    خوراکی‌ های سالم را بشناسیم+عکس

    مهارتهایی برای زندگی شاد

    در مورد مضرات نوشابه زیاد گفته‌ایم و شما هم زیاد شنیده‌اید. در این مطلب چند توصیه برای مقابله با میل نوشابه خوردن ارائه می‌دهیم. با ما همراه باشید.

    یک حساب سر انگشتی بکنید

    حساب کنید در طول هفته چقدر نوشابه مصرف می‌کنید. اگر یادتان نمی‌ماند یک دفترچه یادداشت بردارید و میزان نوشابه‌ای که می‌خورید را یادداشت کنید. با یک حساب سرانگشتی میزان قند و کالری که تنها با مصرف نوشابه به بدنتان می‌رسد را حساب کنید. روی بطری نوشابه میزان قند و کالری آن درج شده است.

    به خودتان زمان بدهید

    اگر نمی‌خواهید این میزان قند و کالری وارد بدنتان شود قدم اول را برداشته‌اید. یعنی قدم ترک نوشابه را. اما خیلی‌ها نمی‌توانند به یک باره نوشابه را کنار بگذارند. بهتر است هفته‌ی اول مصرفتان را 25 درصد و هفته‌ی دوم 50 درصد کاهش دهید و به این ترتیب پیش بروید تا اینکه در هفته‌ی سوم و چهارم مصرف این نوشیدنی آسیب‌رسان را متوقف کنید.

    نوشیدنی‌های مشابه پیدا کنید

    می‌توانید دوغ یا آب‌های گازدار را جایگزین نوشابه بکنید. سعی کنید خودتان دوغ تهیه کنید تا میزان نمک آن را کنترل کرده باشید. می‌توانید با ترکیب عرق بیدمشک، عرق نعناع، زعفران و کمی نبات هم نوشیدنی خوشمزه‌ای تهیه کنید و با مصرف آن، کم‌کم نوشابه را کنار بگذارید.

    اگر میل طعم شیرین دست از سرتان بر نمی‌دارد

    اگر عاشق طعم شیرین هستید یک تکه میوه میل کنید یا آدامس بدون قند بجویید.

    آب بنوشید

    همیشه یک بطری آب دم دستتان باشد و سعی کنید آب زیادی بنوشید. در این صورت تشنگی‌تان را با آب رفع کرده‌اید نه نوشابه.

    چای و آب‌میوه‌ها را دریابید

    یک بار امتحان کنید. چای سرد هم تا حدودی مزه‌ی نوشابه می‌دهد. آب‌میوه‌های صد در صد طبیعی نیز می‌توانند جایگزین‌های خوبی باشند اما حواستان باشد که آب‌میوه‌ها هم حاوی کالری و قند هستند.

    خودتان را آماده کنید

    برخی از نوشابه‌ها کافئین نیز دارند. برای همین هم امکان دارد شما علاوه بر این که معتاد نوشابه شده باشید به کافئین موجود در آن نیز وابسته شده‌اید. زمانی هم که شروع به ترک نوشابه می‌کنید امکان دارد که احساس خستگی کنید و یا اینکه حساس و پرخاشگر شوید. برای همین بهتر است با آگاهی و آمادگی اقدام به ترک یا کاهش مصرف نوشابه بکنید.

  3. مصرف پوست بادمجان از پیری پوستی زودرس جلوگیری می‌كندو برای بدن بسیار مفید است.
    مصرف پوست بادمجان از پیری پوستی زودرس جلوگیری می‌كند
    به گزارش عرش نیوز به نقل از خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ،پوست بادمجان سرشار از تركیبات حاوی آنتی‌اكسیدان است كه سبب می‌شود سلول‌های بدن در برابر پیری پوست مقاوم شوند، بنابراین بهتر است بادمجان را همراه با پوست آن مصرف كنید.

    البته توجه داشته باشید كه پوست بادمجان حاوی اگزالات است كه مصرف بیش از حد آن سبب سنگ كلیه خواهد شد.

    همچنین پوست بادمجان با سرطان پوست نیز مبارزه می‌كند و می توان از عصاره پوست بادمجان پماد تهیه كرد و به عنوان یك كرم ضدآفتاب به كار برد، زیرا پوست بادمجان سلول‌های سرطانی پوست را از بین برده و صدمه‌ای به سلول‌های سالم بدن وارد نمی‌كند.

    کد مطلب: 13183

    پزشکان اطفال آب و شیر را بهترین و مناسب‌ترین نوشیدنی برای کودکان پیش‌دبستانی می‌دانند.

    به گزارش ایسنا، برخی کودکان نوشیدن نوشابه یا آب میوه‌های صنعتی را به دیگر انواع نوشیدنی‌ها ترجیح می‌دهند که هیچ کدام انتخاب مناسبی نیست و سلامت آنها را به خطر می‌اندازد.

    آکادمی پزشکان اطفال آمریکا در مورد تهیه بهترین نوشیدنی‌ها برای کودکان پیش‌دبستانی موارد زیر را توصیه می‌کند:

    – آب یا شیر نسبت به دیگر نوشیدنی‌ها از جمله نوشابه و آب میوه به مراتب سالم‌تر هستند.

    – کودکان باید در روز سه وعده شیر کم‌چرب یا بدون چربی مصرف کنند.

    – به کودکتان توصیه کنید از شیر به عنوان میان وعده استفاده کنند.

    – به جای نوشیدن آب‌میوه، مصرف میوه توصیه می‌شود.

    به گزارش ایسنا به نقل از هلث دی نیوز،‌ همچنین متخصصان اطفال تاکید دارند که در صورت تمایل فرزندتان به نوشیدن آب‌میوه حتما آب‌میوه 100 درصد طبیعی برای او تهیه کنید.
    بچه‌هایی که روزانه چهار بار نوشابه می‌خورند دو برابر بیشتر رفتارهای تهاجمی از خود نشان می‌دهند.

    پیش از این متخصصان گفته‌اند که مصرف نوشابه‌های گازدار باعث بروز رفتارهای تهاجمی، افسردگی و افکار منفی در نوجوانان می‌شود. اما بچه‌ها چطور؟ این سوالی بود که محققان آمریکایی به دنبالش بودند.

    در نهایت نتایج بررسی‌هایی که در Journal of Pediatrics چاپ کردند نشان می‌دهد بچه‌هایی که نوشابه می‌خورند مشکلات رفتاری از خود نشان می‌دهند.

    نوشابه‌ها حاوی ترکیباتی مانند قند، اسیدسیتریک، کافئین و غیره می‌باشد که برخی از این ترکیبات باعث بروز اختلالات رفتاری می‌شود. کافئین موجود در این نوشیدنی‌ها باعث بیداری و تحریک مغزی شده و حالت زودرنجی ایجاد می‌کند. برای همین هم برای بچه‌ها و نوجوانان مناسب نیست.

    محققان آمریکایی روی حدود 3000 کودک بررسی‌هایی انجام دادند. محققان از مادر این بچه‌ها سۆال کردند که آن‌ها روزانه چه مقدار نوشابه، آب میوه و آب نبات مصرف می‌کنند و چند ساعت تلویزیون تماشا می‌کنند.

    بررسی‌ها نشان می‌دهد 43 درصد این بچه‌ها روزانه حداقل یک مرتبه و 4 درصد آن‌ها روزانه حداقل چهار مرتبه نوشابه می‌خورند.

    رفتارهای تهاجمی و مشکلات مربوط به تمرکز با مصرف زیاد نوشابه در ارتباط است. البته محققان میزان تحصیلات مادر این بچه‌ها، خشونت‌های زناشویی، سوابق پدری و غیره را نیز مورد بررسی قرار دادند.

    بعد از همه‌ی این بررسی‌ها محققان به این نتیجه رسیدند بچه‌هایی که روزانه حداقل چهار مرتبه نوشابه می‌خورند رفتارهای تهاجمی بیشتری از خود نشان می‌دهند. این بچه‌ها دو برابر بیشتر لوازم می‌شکنند و به دوستان خود حمله و کتک‌کاری می‌کنند. در نهایت اینکه محققان به والدین توصیه می‌کنند اجازه ندهند بچه‌ها نوشابه‌ی زیادی بنوشند. مصرف این نوشیدنی‌ها همچنین روی قند خون بچه‌ها تأثیر می‌گذارد. واقعیت این است که نوشیدن این قبیل نوشیدنی‌ها در بزرگ‌سالی نیز خطر ابتلا به دیابت را بالا می‌برد.

    پژوهشگران نشان داده اند نوشیدن نوشابه‌های شیرین و گازدار به اندازه مصرف مواد مخدر کراک، کوکایین و شیشه برای دندانها خطرناک و مضر هستند.

    به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن دندانپزشکی انگلیس دریافته است زنانی که به مدت سه تا پنج سال، روزانه دولیتر نوشابه‌های گاز‌دار می‌نوشیدند، به طور مشابه با معتادان به متامفتامین- شیشه-، کوکایین و کرک، دچار پوسیدگی دندان شدند.

    به گفته این دانش پژوهان مصرف مداوم شیشه، کرک و نوشابه‌های گازدار می‌تواند مشکلات مشابهی را برای دندان‌ها ایجاد کند که رایج‌ترین آن فرسودگی و پوسیدگی دندان است.

    more رژیم غذایی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها

    شیشه و کراک به شدت دهان مصرف کننده را تحت تاثیر قرار می‌دهند، در حالی که مصرف مداوم نوشابه‌های شیرین خطر پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد.

    علاوه بر اینکه این مواد غیر قانونی دندان‌ها را در معرض اسید مضر و آسیب‌رسان قرار می‌دهند، میزان بزاق را در دهان نیز کاهش داده و فرصت را برای شستن و از بین بردن اسید کاهش می‌دهد.

    تحقیقات پیشین ارتباط شیشه را به تعدادی از بیماری‌هایی که به طور فزاینده‌ای با سلامت دهانی ضعیف، مرتبط هستند، نشان داده بود.

    این دانشمندان می‌گویند هر بار که فرد هر گونه نوشیدنی شیرینی را مصرف می‌کند دندانهایش به مدت یک ساعت تحت حمله اسیدی قرار دارند. بزاق نقش مهمی را در خنثی سازی اسید در دهان ایفا می کند و این عمل یک ساعت طول می کشد.

    اگر خوراکی های شیرین به طور مداوم مصرف شوند، دهان دائما تحت حمله اسیدی خواهد بود و فرصتی برای بازیابی خود نخواهد داشت.

    دکتر نیگل کارتر مدیر بنیاد سلامت دندان انگلیس گفت: این یافته نشان دهنده آسیب ناشی از مصرف مداوم نوشابه‌های گازدار است.

    این بنیاد توصیه می کند اگر می‌خواهید طی روز تنقلات بخورید، غذا و نوشیدنی‌هایی را انتخاب کنند که برای بهداشت دهانی‌تان مفید باشد مانند پنیر، آجیل، آب یا اب میوه‌های رقیق.

    جویدن آدامس های بدون قند نیز می تواند به تسریع زمانی که طول می کشد تا بزاق پلاک‌های اسیدی را خنثی کند، کمک می‌کند و آسیبی که این هله هوله‌ها می‌توانند ایجاد کنند را کاهش دهند.

    دکتر کارتر افزود: افزایش مصرف نوشابه‌های قندی یکی از مهمترین دلایل پوسیدگی دندانها بویژه در کودکان است. گرایش برای مصرف نوشیدنی‌های شیرین و مصرف مداوم این تنقلات از عمده دلایلی است که سلامت دهانی در کشورها را رو به کاهش برده است.
    نوشابه‌های گازدار یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی‌های دنیا به شمار می‌روند.

    پزشکان در جدیدترین پژوهش‌ها به افراد و به ویژه نوجوانان که علاقه زیاد به خوردن نوشابه‌های گازدار دارند توصیه می‌کنند تا در لیوان‌های شیشه‌ای نوشابه نخورند، زیرا معمولا ابعاد این لیوان‌ها بسیار بزرگتر از سایز یک قوطی یا بطری کوچک نوشابه است و در حدود دو برابر ابعاد آن است و سبب می‌شود تا فرد بدون اینکه متوجه باشد میزان بسیار زیادی نوشابه گازدار بنوشد که سبب بروز بیماری دیابت، پوسیدگی دندان‌ها و افزایش وزن و بسیاری از امراض دیگر می‌شود.

    پزشکان توصیه می‌کنند تا افراد اگر هم نوشابه گازدار می‌نوشند در همان بطری خودش و یا قوطی آن باشد و برای حفظ بهداشت آن را در یک لیوان متناسب ریخته و استفاده کنند.

    اما در وهله اول پزشکان توصیه می‌کنند تا افراد به جای نوشیدنی‌های شیرین و انواع نوشابه‌های گازدار، از مایعاتی مانند آب و یا دوغ استفاده نمایند.

    مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: افرادی که روزانه یک لیوان نوشابه سیاه مصرف می‌کنند، بعد از 35 سالگی میزان بروز پوکی استخوان در آنان افزایش می‌یابد به طوری که خطر ابتلا به این عارضه در زنان 3 برابر و در مردان به میزان 5 برابر افزایش می‌یابد.

    دکتر سیدعلی کشاورز در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه تامین مواد مورد نیاز بدن بهتر است از طریق مصرف مواد طبیعی باشد، گفت: با مصرف قندهای مصنوعی میزان قند اضافی به بدن می‌رسد.

    وی در ادامه با بیان اینکه انواع شکلات دارای میزان بالایی از چربی های اشباع شده هستند، گفت: برخلاف تصور عامه مردم موادی مانند شکلات تلخ علاوه بر اینکه حاوی مواد قندی و کالری بالایی است، دارای چربی‌های اشباع شده است.

    مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه مصرف یک لیوان شیر بیش از 10 درصد نیاز روزانه بدن به مواد مغذی را تامین می‌کند، گفت: یک لیوان شیر کم چرب یا آب میوه طبیعی تنها حاوی 100 تا 150 کیلوکالری و یک لیوان شیر دو و نیم درصد نیز دارای 175 کیلوکالری است، ولی مصرف این میزان شیر 10 درصد از مواد مورد نیاز بدن مانند پروتئین، کلسیم و ویتامین آ را تامین می‌کند.

    دکتر کشاورز گفت: هرچند آب میوه‌های طبیعی حاوی مواد مغذی و ویتامین C هستند ولی در مقایسه با میوه‌ها فیبر بسیار کمتری دارند.

    مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص میزان کالری دریافتی مورد نیاز روزانه یادآور شد: میزان کالری مورد نیاز روزانه خانم خانه‌داری با وزن طبیعی که کارهای معمولی انجام می‌دهد، 2200 تا 2000 کیلوکالری و در صورتی که فعالیت‌های ورزشی انجام دهد به میزان 3400 کیلوکالری است، مردان ورزشکار نیز روزانه به 4600 کیلوکالری نیاز دارند، ولی ورزشکاران حرفه‌ای به 2 تا 3 برابر این میزان کالری نیاز دارند.

    دکتر کشاورز با اشاره به اینکه افرادی که روزانه کیک یا بیسکویت مصرف می‌کنند دچار بیماری های قلبی- عروقی می‌شوند، گفت: بیسکویت‌ها و کیک‌ها حاوی روغن‌های جامد هستند.

    وی در ادامه تصریح کرد: یک برش کیک و یا تعداد 4 تا 5 بیسکویت حاوی 150 تا 100 کیلوکالری انرژی است که این میزان کالری با 2 تا 3 ساعت پیاده‌روی سوزانده می‌شود.

    مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه رژیم‌های غذایی باید دارای کیفیت غذایی بالا و کمیت انرژی و کالری پایین باشند، خاطرنشان کرد: رژیم‌های غذایی کاهش وزن باید پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و عناصر مورد نیاز روزانه بدن را تامین کند، پیروی از رژیم‌های غذایی باید بر اساس نظر پزشک متخصص تغذیه انجام شود
    پزشکان فرانسوی در یک مطالعه جدید تاکید کردند مصرف نوشابه‌های سودایی که با عنوان بدون قند (لایت) عرضه می‌شوند، بیش از سوداهایی که حاوی قند معمولی هستند خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد.

    به گزارش ایسنا، نوشابه‌های لایت به جای قند معمولی، حاوی شیرین‌ کننده‌های مصنوعی هستند.

    کارشناسان انستیتو ملی سلامت و مطالعات پزشکی در این مطالعه خاطرنشان کردند: برخلاف این تصور عمومی که نوشابه‌های لایت حاوی قند کمتری هستند، آزمایشات نشان می‌دهد که این نوشابه‌ها بیش از نوشیدنی‌های شیرین و معمولی خطر ابتلا به دیابت را تشدید می‌کنند.

    این یافته حاصل یک مطالعه بزرگ و بلندمدت است.

    به گزارش ایندیا اکسپرس، در این آزمایشات بیش از 66 هزار زن فرانسوی شرکت داشتند که عادات تغذیه‌ای آنها برای مدت 14 سال تحت مطالعه و ارزیابی قرار گرفت.

  4. تغذیه > میوه و سبزی- همشهری آنلاین:
    یک کارشناس تغذیه گفت: انار به واسطه داشتن مواد آنتی‌اکسیدانی از بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی مانند سرطان پوست و پروستات را کند می‌کند.

    ناهید برخورداری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که انار منبع خوبی از آنتی اکسیدان، اسیدفولیک، پتاسیم، ویتامین سی و آهن است، گفت: انار ترش طبع سرد و خشک دارد و انار شیرین تا حدودی معتدل است.

    این کارشناس تغذیه عنوان کرد: انار برای سلامت قلب و عروق، جلوگیری از تصلب شریان‌ها و بروز سکته، پیری زودرس، آلزایمر و سرطان پروستات به کار می‌آید پس مصرف انار برای بیماران قلبی عروقی می‌تواند بسیار مفید باشد.

    وی با اشاره به این که انار برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون مفید است، افزود: این میوه بهشتی با داشتن حدود ۲۶۰ میلی‌گرم پتاسیم در مقابل ۳ میلی‌گرم سدیم در هر ۱۰۰ گرم در کاهش فشارخون مفید است.

    این کارشناس تغذیه با بیان این که انار خون را تصفیه کرده و تقویت کننده قلب و کلیه است، افزود: انار اشتها آور است و بهتر است قبل از غذا مصرف شود.

    وی اضافه کرد: مصرف انار برای سلامت پوست و رفع لک‌های صورت بسیار مفید بوده و برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار کارآمد است.

    وی با اشاره به این که انار یک میوه نیست بلکه درمان کننده بیماری‌های زیادی است، افزود: این میوه بیماری‌های کبد، مسمومیت‌های خونی، خستگی جسمی، عصبی و بالاخره سرماخوردگی و بیماری‌های عفونی و انگل‌های دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.

    برخورداری یادآور شد: عصاره انار آثار ضدباکتریایی داشته و به عنوان مثال با باکتری‌های ایجادکننده پلاک‌های دندانی مقابله کرده و در سلامت دندان و دهان موثر است.

    این کارشناس تغذیه متذکر شد: آب انار و پوست آن، خواص ضعیف استروژنی داشته و لذا می‌تواند در برطرف کردن عوارض یائسگی موثر باشد.

    وی توصیه کرد: افرادی که مشکل نفخ معده دارند باید مصرف انار را محدود کنند، ضمن اینکه زیاده‌روی در مصرف انار ترش، زخم معده به دنبال دارد.

    این کارشناس تغذیه گفت: افراط در خوردن انار باعث یبوست، ناراحتی معده و زبر شدن گلو می‌شود. همچنین افرادی که مبتلا به ناراحتی ریوی هستند در مصرف انار احتیاط کنند.
    در همین زمینه:

    دانه‌های انار؛ یاقوت‌های محافظ قلب و عروق!
    انار بخورید تا سرما نخورید
    انار؛ میوه‌ پرخاصیت پاییزی
    مصرف انار و سلامت قلب
    مصرف انار و کاهش ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی
    انار برای رفع کم خونی و سرماخوردگی مفید است
    انار؛ سرشار از آنتی‌اکسیدان
    آب انار شادی بخش و مقوی قلب و معده است

    دوشنبه 6 آبان 1392 – 00:21:46
    کد مطلب: 236426
    پزشکان تاکید دارند که انار محافظ خوبی برای قلب و عروق در برابر آسیب‌های ناشی از مصرف موادغذایی پرچرب و با کلسترول بالا است.

    به گزارش ایسنا،‌ متخصصان قلب و عروق بر این باورند که مکمل‌های تولید شده از میوه انار می‌توانند با تقویت و حفظ سلامت رگ‌های خونی، آنها را سالم نگه داشته و از بروز سکته قلبی و مغزی جلوگیری کنند.

    متخصصان اسپانیایی در این مطالعه به بررسی تاثیر مصرف قرص‌های حاوی ترکیبات مفید موجود در انار موسوم به «پلی‌فنول»ها روی تعدادی از حیوانات آزمایشگاهی که سیستم قلب و عروق مشابه با انسان دارند‌، پرداختند.

    به گفته این محققان، خوراندن غذاهای پرچرب به این حیوانات باعث آسیب دیدن رگ‌های خونی‌ و جداره عروق آنها می‌شود. این جداره به دلیل ترشح مواد کنترل‌کننده انقباض و انبساط رگ‌های خونی حائز اهمیت است.

    در این مطالعه آمده است: در حیواناتی که غذاهای پرچرب مصرف می‌کنند از انعطاف‌پذیری دیواره‌ رگ‌های خونی‌شان کاسته می‌شود اما خوراندن مکمل حاوی 200 میلی‌گرم پلی‌فنول بسیاری از عوارض منفی ناشی از مصرف غذاهای پرچرب را در آنها از بین می‌برد.

    به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه دیلی میل، «لینا بادیمون» از کارشناسان موسسه علوم قلب – عروق «کاتالان» در اسپانیا در همین رابطه اظهار داشت: گنجاندن ترکیب پلی‌فنول موجود در انار در رژیم غذایی از بروز نارسایی غشاء داخلی قلب و عروق که اولین علائم سکته و تصلب شرایین است، جلوگیری می‌کند.

  5. بهروز هاشمی,اتانول,مشروبات الکلی

    فوریت پزشکی

    مسمومیت با الکل

    چند ماهی است که وزارت بهداشت به کمک متخصصان رشته‌های متفاوت مانند سم‌شناسی بالینی و روان‌پزشکان تصمیم به بازگشایی مراکز ترک الکل گرفته است.

    مرکز مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی عنوان می کند که آمار افراد معتاد به الکل در ایران به 200 هزار نفر رسیده است، اما آمار دقیقی از موارد مسمومیت حاد وجود ندارد چون افرادی که مشروب می خورند با توجه به مشکل شرعی و برخورد نیروی انتظامی با آن اغلب به بیمارستان مراجعه نمی کنند و عده زیادی از این افراد به درمان های خانگی و سنتی روی می آورند.

    از طرفی جمعی از بیماران آن قدر دیر به بیمارستان مراجعه می کنند که دچار عوارض ناشی از الکل می شوند.

    ماده اصلی در مشروبات الکلی اتانول است. اتانول در بعضی از دهان شویه ها، عطر و ادکلن ها هم وجود دارد.

    اتانول الکلی است بی رنگ با بو و طعم خاص که به دلیل حالت مستی ای که ایجاد می کند، مقبول افراد قرار می گیرد. اتانول خاصیت پاک کنندگی و ضدعفونی داشته و در بیمارستان برای تمیز کردن پوست و محل تزریق استفاده می شود.

    علائم مصرف را می توان در چهار دستگاه بدن یعنی دستگاه عصبی با آرام بخشی، اختلال در تکلم، عدم کنترل بر رفتار، حالت مستی و افت هوشیاری جستجو کرد.

    فردی که اتانول خورده باشد روی حرکاتش مهار نداشته و دائم صحبت کرده یا به طور ناخواسته می خندد یا گریه می کند.

    در دستگاه قلبی ممکن است افت در فشار خون یا حذف میانی بروز کند. در دستگاه تنفس به ضعف در تنفس منجر می شود. در دستگاه گوارش اثرات موضعی اتانول باعث تحریک معده و بروز تهوع، استفراغ و درد شکمی می شود.

    از اثرات دیگر الکل که شایع بوده و در اثر درمان نشدن می تواند برای همیشه بر زندگی فرد تاثیر بگذارد، افت قند خون است. افت قند خون، هوشیاری فرد مسموم را مختل کرده و اگر طولانی مدت قند خون پایین بماند اثرات ماندگار بر مغز به جا می گذارد.

    برخورد با فرد مسموم

    هر فرد مشکوک به مصرف زیاد (تغییر در هوشیاری و دارای رفتار غیرطبیعی) را باید به اورژانس رساند. فرد مسموم ممکن است دچار استفراغ شود پس باید مواظب بود مواد استفراغی وارد راه های هوایی نشود. در صورت استفراغ، بیمار را به یک پهلو بخوابانید.

    دقت کنید که نباید فرد را وادار به استفراغ کرد، چراکه اگر به دلیل خطر، هوشیاری کاهش یافته، مواد استفراغی وارد راه های هوایی شده و خطری بیشتر از خود مسمومیت ایجاد می کند.

    موردی که اغلب همراهان از آن غفلت می کنند، این است که بیمار را به اورژانس انتقال نمی دهند. نباید فراموش کنیم که اشتباه بیمار را نباید با اشتباهی دیگر بدتر کرد. اگر الکل مصرفی با الکل صنعتی مخلوط شده باشد خطر نابینایی و گاهی مرگ را برای بیمار به همراه دارد.

    اگر قند خون بیمار از شب تا صبح پایین باشد صبح با فردی روبه رو می شوید که به دلیل عوارض مغزی یک عمر ناتوانی و فلج را به دوش خواهد کشید.

    دکتر بهروز هاشمی – متخصص طب اورژانس

    فوریت پزشکی

    دانه‌های شیطانی

    برگ‌ها و گل‌های خشک‌شده گیاه شاهدانه، ماری‌جوانا نامیده می‌شود. رزین خشک‌شده گل‌های سرِگیاه شاهدانه، حشیش نام دارد. این دو ترکیب عموما به واسطه اثرات توهم‌زایی که دارا هستند مورد مصرف قرار می‌گیرند.

    گیاه شاه دانه تنها کاربری به عنوان ماده ای توهم زا نداشته و به عنوان دارو در کنترل استفراغ ناشی از داروهای ضدسرطان و تحریک اشتها در بیماران مبتلا به ایدز استفاده می شود.

    چه علائمی در فرد مصرف کننده بروز می کند؟

    مسمومیت ناشی از شاهدانه به دو شکل حاد و مزمن است. در مسمومیت حاد هم اثرات روانی و هم جسمی دیده می شود. اثرات روانی با بی خوابی، نشئگی، افزایش درک حسی، بدبینی، جنون، اختلال زمان و مکان و احساس غیرواقعی بودن نمود دارد.

    خطر واقعی مسمومیت حاد زمانی است که فرد مهارت حرکتی و قضاوت خود را از دست داده و در همین زمان اقدام به رانندگی یا مجادله با دیگران می کند.

    اثرات جسمی در مسمومیت حاد شامل افزایش ضربان قلب، قرمزی ملتحمه چشم، افت فشارخون در حین تغییر وضع بدن، اختلال در هماهنگی عضلات، لرزش، ضعف، افزایش اشتها و احتباس ادراری می شود. تنگی نفس و درد قفسه سینه ممکن است ایجاد شود، ولی بندرت کشنده است.

    آیا حشیش هم اعتیاد دارد؟

    وابستگی به دارو در افرادی که مصرف طولانی مدت دارند، دیده می شود. با مصرف نکردن، علائم وابستگی بروز می کند که شامل اختلال خواب، تحریک پذیری، کاهش اشتها، تهوع و بی قراری است که با مصرف دوباره علائم برطرف می شود.

    افرادی که در زمان های طولانی اقدام به مصرف می کنند نسبت به اثرات آن تحمل پیدا کرده و دائم میزان مصرفی را افزایش می دهند.

    روشی برای اثبات مصرف حشیش

    آزمون های ادراری معیار نامناسبی برای شناسایی مسمومیت است، چرا که در افراد غیرحرفه ای که به طور تصادفی مصرف کرده اند، روزها می تواند مثبت باشد و در معتادان حرفه ای می تواند تا هفته ها پس از آخرین نوبت مصرف آن مثبت باقی بماند. بنابراین آزمون مثبت دال بر مصرف در چند ساعت قبل نیست.

    نحوه برخورد با فردی که حشیش مصرف کرده

    به عنوان فردی که با فرد مسموم با ماده توهم زا برخورد دارید، باید این نکته را در ذهن داشته باشید که به دلیل توهمات ناشی از دارو ممکن است فرد برای خود یا اطرافیان آسیب رسان باشد. بنابراین اولین اقدام توجه به این موضوع است که فرد تصمیم به آسیب دارد یا نه؟ دوم این که، آیا وسیله (چاقو) یا موقعیتی (سقوط از بلندی) برای آسیب وجود دارد؟ سوم این که، آیا امکان تغییر در شرایط وجود دارد و در مواجهه با بیمار دچار توهم مواظب خودتان باشید.

    برای آرام سازی بیمار گاهی تنها لازم است که به وی اطمینان خاطر بدهید که شرایطی را که طی می کند از عوارض مصرف مواد است و خودبه خود بهبود می یابد. اگر بیمار بی قراری زیاد دارد، لازم است برای کنترل علائم با دارو، به بیمارستان منتقل شود. در این شرایط حتما از اورژانس 115 کمک بگیرید.

    در افرادی که دچار تنگی نفس و درد قفسه سینه شده اند باید سریع به بیمارستان منتقل شوند، چراکه ممکن است نیازمند بررسی فوری و حتی بستری در بخش مراقبت های ویژه باشند.

    دکتر بهروز هاشمی – متخصص طب اورژانس

  6. ترکیبات اتانول در بیشتر ترشیها وجود دارد مثل رب انار وسرکه خانگی وغیره خوردن اتانول بصورت ترکیب مثلا به شکل اب غوره طبیعی وسرکه طبیعی ولی نه تقطیری بسیار بسیار توصیه می شود ولی اتانول خالص وقاطی کردن ان با اب یا نوشابه مسموم کننده است.

  7. چای قرمز، حاوی ماده‌ای است که می‌تواند از جذب کربوهیدرات بکاهد، اما به‌تنهایی نمی‌تواند سبب لاغری شود
    لاغری با چای ترش یا چای سبزclose

    این روزها پرسش‌های زیادی در خصوص انواع چای مطرح می‌شود؛ این‌که تفاوت اصلی انواع چای در چیست؟ آیا چای سبز و ترش لاغر می‌کند؟ چای قرمز می‌تواند پایین‌آورنده فشار خون باشد؟ واقعیت دارد چای کیسه‌ای از خاکه چای تهیه می‌شود؟ چای خشکی که این روزها با نام چای سفید به فروش می‌رسد چه مزایایی دارد؟ آیا چای سرد آماده خواص چای معمولی را دارد؟ تفاوت چای ارگانیک با چای سالم در چیست؟ در میان انواع چای سیاه کدام‌یک کیفیت مناسب‌تری دارد؟

    به ‌طورکلی، برگ‌های چای بعد از رسیدن، چیده، فرآوری (تخمیر) و خشک می‌‌شود و بسته به میزان فرآوری نوع و خواص چای فرق می‌کند. اگر برگ چای را پس از چیدن پژمرده کرده و غلتک بزنند و سپس خشک کنند، برگ چای سیاه می‌شود. اما اگر برگ‌ها را بخار دهند و سپس خشک کنند، چای سبز و اگر فرآوری ضعیف‌تر و بدون تخمیر انجام شود، چای سفید یا اورلانگ (نوعی چای تایلندی) به دست می‌آید.

    چای سفید؛ پرخاصیت‌ترین

    هم‌اکنون چای سفید، تولید پایین و قیمت بالایی دارد. برگ‌های این چای در اصل جوانه‌های کرک‌دار نقره‌ای رنگ گیاه چای است که قبل از آن‌که به طور کامل باز شود، چیده و چون تخمیر یا فرآوری نمی‌شود، تمام خواص خود را حفظ کرده و در مقایسه با چای سبز کافئین کمتری دارد، ولی بیشترین مقدار آنتی‌اکسیدان را دارد و در حفاظت از بدن در برابر بیماری‌ها موثرتر بوده و از نظر خواص دیگر از چای سبز قوی‌تر است. مزه این چای از سایر چای‌ها لطیف‌تر و ملایم‌تر بوده و به دلیل «تئین» (ماده‌ای شبیه به کافئین) برخلاف چای سیاه اغلب اعتیادآور نیست.

    چای سبز؛ از واقعیت تا تبلیغ؟

    مطالعات نشان داده است چه در کشت سلول و چه روی افراد مطالعه‌شده، خواص آنتی‌اکسیدانی چای سبز بسیار بالاتر از چای سیاه است، چراکه تخمیر کمتری روی برگ‌های آن انجام می‌شود و خواص ضدسرطانی آن ثابت شده است اما این‌که چای سبز خاصیت لاغرکنندگی دارد یا نه، باید بگوییم مطالعات مختلف نشان داده‌ مصرف چهار فنجان چای سبز در روز می‌‌تواند به نوعی سوخت بافت چربی را تحریک کند. البته این خاصیت زیاد و چشمگیر نیست و نمی‌توان حتی برای کاهش وزن‌ کم هم روی آن حساب کرد. در نتیجه، تمام تبلیغات در خصوص لاغری با چای سبز فریب است و هیچ دانشی پشت آن نیست و به این خیال نباشید که چای سبز معجزه‌ کرده، شما را خوش‌هیکل و لاغر می‌کند.

    این را هم بدانید اگر چه چای سبز در مقایسه با چای سیاه کافئین کمتری دارد، اما با این حال حاوی این ماده است و خانم‌های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده‌روی نکنند. مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و لسیم را کاهش می‌‌دهد.

    این چای باید حداقل پنج تا ده دقیقه دم بکشد تا ترکیبات مفید آن خارج شود و اگر هم مدت زمان دم کشیدن بیشتر شود، مواد قابض آن رها می‌شود و اگر در مصرف آن زیاده‌روی شود، باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست می‌شود.

    چای ترش لاغر می‌کند؟

    به چای ترش، چای مکه یا چای قرمز هم می‌گویند. این چای با چای سفید، سبز و سیاه هم‌خانواده نیست. معروفیت اصلی این چای ترکیبی در آن است که سبب کاهش فشارخون می‌شود. همچنین می‌تواند قند خون را کنترل کرده، موجب تمدد اعصاب و جریان بهتر خون شود، از حرارت کبد بکاهد و به سبب ویتامین C ، مقوی سیستم ایمنی بدن است. اما آیا این چای لاغر می‌کند؟ واقعیت این است که چای قرمز، حاوی ماده‌ای است که می‌تواند از جذب کربوهیدرات بکاهد، اما نمی‌تواند به تنهایی سبب لاغری شود. این چای در کنار رژیم غذایی و تحرک می‌تواند یک نوشیدنی رژیمی و کم‌کالری باشد.

    نکته مهم آن‌که زنان باردار، شیرده، افرادی که قصد بارداری دارند، کسانی که از قرص ضدبارداری استفاده می‌کنند و زنان یائسه‌ای که تحت هورمون‌درمانی هستند، باید با نظر پزشک از این چای استفاده کنند؛ چرا که این چای سطح استروژن بدن را دستخوش تغییرات می‌کند. همچنین افرادی که قند و فشار خون پایینی دارند باید در مصرف این نوشیدنی احتیاط کنند تا دچار رخوت و سستی نشوند.

    چای کیسه‌ای = خاکه چای + رنگ + اسانس

    چون سرعت رنگ‌دادن چای کیسه‌ای بیشتر است و زودتر به عمل می‌آید، محبوبیت زیادی در میان افراد دارد. اما باید بدانید پس از آن‌که برگ‌های چای خشک شد، آن را الک کرده و خاکه چای که احتمال دارد به همراه دست و پای مهمانانی ناخوانده باشد برای تولید چای کیسه‌ای مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. برای رنگ‌دهی بهتر و فوری هم به خاکه چای، رنگ و اسانس اضافه می‌کنند و برای جلوگیری از پاره شدن کیسه کاغذی چای از موادی استفاده می‌شود که گرچه ضرر چندانی ندارد، اما ممکن است مصرف طولانی‌مدت آن سبب آسیب به بدن شود. این را هم بدانید چای کیسه‌ای اگر در تماس با آب جوش کمتر از 30 ثانیه رنگ دهد، مصنوعی‌ترین چای است، چرا که اگر همین میزان چای طبیعی را در کیسه بریزید و در آب جوش قرار دهید، ده دقیقه طول می‌کشد رنگ زرد مایل به نارنجی ایجاد کند. در نتیجه، چای فله‌ای یا کیسه‌ای سبز و سیاه با طعم و رنگ قوی و فوری بدون شک حاوی مواد افزودنی شیمیایی و زیانبار است.

    چای سیاه بهاره باکیفیت‌تر است

    چای برگی با تکه‌های بزرگ در مقایسه با چای پودری و ریز کیفیت و خواص بیشتری دارد. به گفته کارشناسان، برخی چای‏های کله‌مورچه‏ای و باروتی که به عنوان مرغوب‌ترین چای شناخته شده حاوی رنگ و اسانس است.

    خوب است بدانید چای در سه فصل بهار و تابستان و پاییز چیده می‌شود. هر چه از بهار به فصل زمستان نزدیک‌تر شویم، قسمت‌های چوبی برگ بیشتر و از کیفیت چای کاسته می‌شود. مرغوب‌ترین و خوش‌عطر‌ترین چای، مربوط به چای بهاره است. تا حد امکان از مصرف چای عطری اجتناب کنید، چرا که مواد طعم‌دهنده موجود در این محصولات شیمیایی و به دلیل آن‌که مصرف این نوشیدنی طی روز زیاد است، مواد سنتزی بیشتری وارد بدن شده و تهدید‌کننده سلامت می‌شود. در مورد یخ چای ـ محصول جدیدی که این روزها روانه بازار شده ـ هم بدانید به گفته متخصصان، حجم زیادی از یخ‌چای‌های حاضری را آب و شکر تشکیل می‌‌دهد و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در یک بطری یخ‌چای آماده به مراتب کمتر از یک لیوان چای دم‌ کرده خانگی است.

    چای ارگانیک؛ داریم یا نداریم؟

    این روزها در برخی نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های بزرگ چای با نام ارگانیک با قیمت‌های بالا به فروش می‌رسد، اما سوال اصلی آن‌که تا چه حد می‌توان به ارگانیک بودن چای اطمینان کرد؟ چای با عبارت ارگانیک در مزرعه‌هایی کشت می‌شود که از کود و سم بسیار کمی در پرورش آن استفاده می‌شود که بهتر است آن را یک چای سالم تا ارگانیک در نظر بگیریم؛ چرا که چای ارگانیک شرایط رشد خاص و ویژه‌ای دارد و هر تولید‌کننده‌ای نمی‌تواند از عهده آن برآید و تولید این چای هم‌اکنون در کشورمان بسیار محدود است.

    اما چای سالم مجوز‌دار چه ویژگی‌هایی دارد؟ چای سیاهی است که حداقل سموم را داراست و تنها از برگچه‌های جوان بالایی ساقه چای که سالم‌تر است، استفاده می‌شود و در آن از برگ‌های پایینی که پیر و کهنه بوده و فنول و سفیدک زیادتری دارد و باعث پایین آمدن کیفیت چای می‌‌شود، خبری نیست. این برگ‌ها چون در مقایسه با برگ‌های چای معمولی کمتر و محدودتر است باعث افزایش قیمت محصول نهایی می‌شود.

    معمولا طعم چای سالم از چای معمولی کمی تلخ‌ و گس‌تر است، چرا که ترکیبات چوبی برگچه‌های جوان‌ کمتر، ولی تانن و آنتی‌سیانین یعنی عامل طعم گس و تلخ آن بیشتر است، با این مزیت که قدرت آنتی‌اکسیدانی زیادتری دارد. این چای به دلیل دارا بودن برگ‌های جوان باید مدت زمان بیشتری داخل آبجوش روی حرارت قرار گیرد تا به رنگ مورد نظرمان نزدیک‌تر شود.

    این را هم بدانید چای به دلیل آن‌که در بدن به تولید اسیداوریک و اگزالات کمک می‌کند برای مبتلایان به نقرس و سنگ کلیه محدودیت مصرف دارد.

    فاخره بهبهانی ‌/‌ جام‌جم

  8. ای خداوند!
    به علمای ما مسئولیت، و به‌ عوام‌ ما علم‌، و به‌ مؤمنان‌ ما روشنايي، و به‌ روشنفكران‌ ما ايمان،‌ و به‌ متعصبين‌ ما فهم، و به‌ فهميدگان‌ ما تعصب،‌ و به‌ زنان‌ ما شعور، و به‌ مردان‌ ما شرف‌، و به‌ پيروان‌ ما آگاهي‌، و به‌ جوانان‌ ما اصالت، و به‌ اساتيد ما عقيده،‌ و به‌ دانشجويان‌ ما نيز عقيده، و به‌ خفتگان‌ ما بيداري‌، و به‌ دينداران‌ ما دين، و به‌ نويسندگان‌ ما تعهد، و به‌ هنرمندان‌ ما درد، و به‌ شاعران‌ ما شعور، و به‌ محققان‌ ما هدف،‌ و به‌ نوميدان‌ ما اميد، و به‌ ضعيفان‌ ما نيرو، و به‌ محافظه‌كاران‌ ما گستاخي، و به‌ نشستگان‌ ما قيام، و به‌ راكدان‌ ما تكان،‌ و به‌ مردگان‌ ما حيات،‌ و به‌ كوران‌ ما نگاه، و به‌ خاموشان‌ ما فرياد، و به‌ مسلمانان‌ ما قرآن‌، و به‌ شيعيان‌ ما علي،‌ و به‌ فرقه‌هاي ما وحدت، و به‌ حسودان‌ ما شفا، و به‌ خودبينان‌ ما انصاف، و به‌ فحاشان‌ ما ادب،‌ و به‌ مجاهدان‌ ما صبر، و به‌ مردم‌ ما خودآگاهي، و به‌ همه‌ ملت‌ ما همت‌ تصميم، و استعداد فداكاري،‌ و شايستگي نجات‌ و عزت‌ ببخش!
    آمين

    از شهيد دكتر علی شریعتی روحش شاد و يادش گرامي باد

  9. با سلام و تشکر به خاطر این اطلاع رسانیت احسان جان
    اینم مضرات نوشابه
    به این 7 دلیل نوشابه نخورید!!!!!!!!!!

    1- نوشابه عامل افزایش فشار خون است : فشار خون بالا یک عامل خطرزا برای بیماری قلب و عروق است. خطر حمله قلبی یا سکته مغزی برای کسی که میزان فشار خون او 5/13 بر 5/8 است دو برابر کسی است که فشار خون او 5/11 بر 5/7 است.
    2- نوشابه هضم غذا را با مشکل مواجه می ‌کند : تقریبا همه مواد و ترکیبات موجود در نوشابه مضر هستند و هیچ ماده مفیدی در آن وجود ندارد. نوشابه‌ های بی ‌رنگ هم اگر چه فاقد رنگ‌ های شیمیایی هستند، مضرات زیادی دارند و مصرف آن ها توصیه نمی ‌شود.
    3- نوشابه خطر سکته را افزایش می ‌دهد : مصرف مداوم و منظم نوشابه، خطر ابتلا به سکته را تا 61 درصد افزایش می ‌دهد. پژوهشگران دانشگاه میامی میلر با تحقیق بر روی بیش از دو هزار و 500 نفر، در صدد یافتن پاسخی برای پرسش مربوط به تاثیر نوشابه بر سلامت انسان پس از 9 سال بودند. در نهایت آنان به این نتیجه رسیدند افرادی که به طور منظم نوشابه مصرف می‌ کنند تا 61 درصد بیشتر از دیگران و کسانی که مصرف به مراتب کمتری دارند، در خطر ابتلا به سکته قرار می ‌گیرند.
    4- نوشابه ‌های گازدار موجب پوکی استخوان می شوند : نوشابه ‌ها علاوه بر قند زیاد، دارای املاح فسفات هستند که در جذب کلسیم غذا ایجاد اختلال می ‌کند و نهایتا مصرف مداوم نوشابه ‌های گازدار کمبود کلسیم و به دنبال آن پوکی استخوان را به دنبال دارد. پوکی استخوان موجب شکستگی ‌های خود به خود استخوان می‌ شود.
    5- نوشابه ‌های گازدار عامل اصلی پوسیدگی دندان ها هستند :
    نوشابه‌های گازدار به دلیل وجود ترکیبات CO2 و تبدیل آن به اسید کربنیک باعث عدم جذب کلسیم مواد غذایی و در نتیجه ایجاد مشکلات اسکلتی و پوکی استخوان می‌ شود و از طرفی حل شدن تدریجی مینای دندان و در نتیجه رنگ گرفتگی سطحی، ایجاد حساسیت، پوسیدگی ‌های ریز روی مینای دندان را به دنبال دارد. بهترین جایگزینی برای تنقلات و نوشابه های گازدار، انواع مغزها و انواع دوغ می‌ باشد که در گذشته جایگاه خوبی در سبد غذایی ما ایرانیان داشته است و نه تنها فاقد اثرات پوسیدگی دندان ها است بلکه باعث تامین کلسیم مورد نیاز بدن نیز می ‌شود.
    6- نوشابه موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده می شود : مصرف نوشابه‌ های قندی بیش از دو بار در هفته می ‌تواند احتمال افزایش به سرطان لوزالمعده را افزایش می ‌دهد.
    7- نوشابه موجب افزایش احتمال ابتلا به سنگ های کلیوی : بالا رفتن میزان اسید فسفریک در خون بر عملکرد کلیه ها تاُثیر منفی داشته، از آن جایی که کلیه ها قادر به دفع سریع آن نمی باشند باعث وارد آمدن فشار مضاعف به کلیه ها می شود. همچنین مصرف نوشابه های گاز دار سبب می گردد تا کلسیم از استخوان ها خارج شده و درون خون جریان یابد که این امر به نوبه ی خود موجب رسوب کلسیم اضافی در کلیه ها گردیده که در نهایت منجر به تشکیل سنگ ‌های کلسیمی در کلیه ها می شود.

    و در آخر جالب است بدانید محققان ثابت كرده‌ اند که اگر یک تکه ناخن، 72 ساعت در نوشابه ی حاوی اسید فسفریک باقی بماند به طور کامل حل خواهد شد.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد.خانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*