فرهیختگان روستای دوغ آباد

(8 votes, average: 4٫13 out of 5)
Loading...

 

 

دکترا و پزشکان
ردیف نام و نام خانوادگی نام پدر رشته مدرک شغل توضیحات
۱ محسن پوراحمد رجبعلی برق دکترا استاد آمریکا
۲ محمد مرادی تفی هوا فضا دکترا استاد اصفهان
۳ حسن آتشی اصغر شیمی دکترا   بیرجند
۴ مهین میرخانی   فیزیوتراپی دکترا   دانشگاه دولتی
۵ حسن زارع باقر پزشک     مشهد
۶ محمود حسین پور اسماعیل داندانپزشکی     فیض آباد
۷ دکتر حسین پاغنده حبیب الله دکتر داروسازی رییس داروخانه(احمد آباد) مشهد
۸ عباس گشایس علی اکبر        
۹ دکتر رضا افسری علی اکبر       مشهد
۱۰ دکتر محمد انور مسیح الله متخصص مغز و اعصاب     نیشابور
۱۱ محمد ساعدی حاج اصغر پزشکی پزشکی پزشکی عمومی شادمهر
۱۲ مرضیه افتخاری   پزشکی     مشهد
۱۳ علی اکبر نظام دوست غلام رضا بیهوشی     تربت حیدریه
۱۴ موسوی نیک سید یحیا متخصص چشم     مشهد
۱۵ کاظم انوری محمد باقر       مشهد
۱۶ دکتر حسین جباری ابراهیم متخصص علوم آزمایشگاهی     مشهد
۱۷ دکتر نیلوفر محمد پور محمد رضا متخصص علوم آزمایشگاهی و استاد    
۱۸ دکتر محمد راعی رجبعلی       فیض آباد
۱۹ دکتر تقی گشایشی          
۲۰ دکتر رضا وکیلی       مدیرگروه دامپزشکی دانشگاه کاشمر
۲۱ دکتر جواد انوری مسیح الله       مشهد
۲۲ خانم دکتر انوری مسیح الله        
۲۳ دکتر رضا زارع   متخصص مغز و اعصاب      
۲۴ دکتر منصور زارع   دامپزشک     مشهد
۲۵ دکتر امیرهوشنگ محمد بور   داروسازی داروساز    
۲۶ دکتر جواد گشایشی علی اکبر     بیمارستان ۱۷ شهریور مشهد
۲۷ دکتر جواد حدادان غلام حسین     دندانپزشک مشهد
۲۸ دکتر رضا صادقی علی اکبر       مشهد
۲۹ دکتر مرضیه افتخاری علی       مشهد
۳۰ سعید مصباحی حسن  پزشکی دانشجو   علوم پزشکی مشهد
۳۱ مسعود کیومرثی تقی اقتصاد دکترا بانک مرکزی تهران
۳۲ دکتر اعظم انوری محمد باقر پزشک متخصص   مشهد
۳۳ دکتر حمید رضا گشایشی غلام رضا مکانیک دکترا مسول دپارتمان دانشگاه آزاد مشهد
۳۴ مهندس کاظم میرخانی رجبعلی کشاورزی   جهاد کشاورزی مه ولات
۳۵ دکتر زهرا رسولی محمد الهیات دکترا هیئت علمی دانشگاه عالی بجنورد
۳۶ ناصر لقائی محمدابراهیم بازیگر سینما     تهران
۳۷  مهندس حسن منظم    کامپیوتر    فناوری اطلاعات آموزش و پرورش مه ولات
۳۸  مهندس فرامرز فهیم    عمران    رئیس بنیاد مسکن و شهرسازی  مه ولات
۳۹  مهندس کاظم رجب زاده    مهندس کشاورزی  فوق لیسانس  بخشدار مرکزی  مه ولات
۴۰            
۴۱            
۴۲            
۴۳            
۴۴            

 

فرهیختگان
ردیف نام و نام خانوادگی نام پدر رشته مدرک شغل توضیحات
۳۱ استاد محمد پروانه(پروانه محولاتی)   ادبیات فوق لیسانس استاد- شاعر -نویسنده نیشابور
۳۲ محمد تقی فهیم       منتقد فیلم – کارگردان  
۳۳            
۳۴ محمد علی صادقی         ذوب آهن اصفهان
۳۵ محمد باقر حسین پور احمد امار     تهران ، وزارت جهاد کشاورزی
۳۶ مسعود کیومرثی  تقی  اقتصاد  دکترا   تهران ، بانک مرکزی
۳۷ مهندس سعید صاعدی رجب علی کامپیوتر   برنامه نویس مشهد
۳۸ مهندس مهدی صاعدی رجب علی صنایع فوق لیسانس برنامه نویس برتر ایران تهران
۳۹ هادی کاظمی نیا   مدیریت فوق لیسانس استاد مشهد
۴۰ حامد جباری   عمران دکترا  استاد  سمنان
۴۱ مجتبی عبدالهی محمد تاریخ فوق لیسانس   فردوسی مشهد
۴۲ کاظم شریعتی   جغرافی فوق لیسانس دبیر فیض آباد
۴۳ مصطفی مقدم   صنایع چوب فوق لیسانس    
۴۴ جواد فیله کش محمد فیزیک لیزر فوق لیسانس   دانشگاه تهران
۱۵ حسین مرادی علی میکروبیولوؤی فوق لیسانس    
۱۶ محمد عبدالهی       امام جمعه موقت شهرستان  
           
۱۸ شیخ حسن عباسی       قاضی دادگاه مشهد
۱۹ مهدی بخشی       رئیس بهداشت و بهداری مه ولات فیض آباد
۲۰ مهندس محمد مصباحی رمضانعلی کامپیوتر   مدیر آی تی آموزش و پرورش مشهد
۲۱ ایرج انوری محمد باقر ریاضی   استاد دانشگاه مشهد
۲۲ مهندس رضا ساعدی اسد الله برق   استاد دانشگاه مشهد
۲۳ مهندس مهدی ساعدی عباس     ناظر سیمان  
۲۴ محمد وکیلی   تاریخ   نویسنده مشهد
۲۵ خانم عفت سلمانی علی وکالت   رتبه ۱۸ فردوسی مشهد
۲۶ خانم رویا عباسی کاظم وکالت   رتبه ۶۲ فردوسی مشهد
۲۷ مرضیه میرخانی رجبعلی حقوق   رتبه۲۲ فردوسی مشهد
۲۸ زهره اشرفی       استاد دانشکاه امام رضا (ع) مشهد
۲۹ رضا کیانی اصغر ریاضی   استاد دانشگاه و مدیر کارخانه  لامپ مشهد
۳۰ مهندس علی انوری محمد باقر     پتروشیمی بجنورد
۲۹ مهندس حمید گشایشی علی اکبر     مدیرعامل سازمان عمران شهرداری مشهد
۳۰ مهدی جباری محمد مدیریت فوق لیسانس استاد دانشگاه مه ولات
۲۹ محمد علی اسماعیل زاده   روانشناسی ارشد استاد دانشگاه و مشاور تربت حیدریه
۳۰ مهندس مهدی افسری علی اکبر عمران   مجری طرح های عمرانی ایران و خارج کشور تهران
۲۹ مهندس محمد باقر حسین پور احمد     وزارت جهاد کشاورزی تهران
۳۰ احمد محمدپور       استاد دانشگاه فردوسی مشهد
۲۹ مهندس مسعود حسین پور احمد مکانیک     مشهد
۳۰ سید علی حسینی       مسول کارگزینی آموزش و پرورش تربت حیدریه
۲۹            
۳۰ مهندس علی گشایشی علی اکبر   شیمی   آلمان
۲۹ زهرا ولیزده  محمدحسین    پزشکی   فردوسی مشهد
۳۰            
۲۹            
۳۰            
۲۹            
۳۰            
۲۹            
۳۰            
۲۹            
۳۰            
۲۹            
۳۰            
۲۹            
۳۰            
۲۹            
۳۰            
۲۹            
۳۰            
۲۹            
۳۰            
۲۹            
۳۰            

۲۳ نظر

  1. با سلام
    ضمن تشکر فراوان از سایت روستای دوغ آباد .خواهشمندم اطلاعات فرهیختگان بروزتر گردد.

  2. ضمن سلام وسلامتی همه هم ولایتیها
    فرهیختگان دوغ اباد زیادهستند
    مرضیه حسنی فرزندجواد فوق لیسانس صنایع تحلیل وبرسی سیستم هاودانشجوی دکترا صنایع
    مینا حسنی فرزندجواد متخصص اتاق عمل بیمارستان امام رضا
    دکتر محمدابریشمی فرزند حاج محمد علی دکترا ازمایشگاه

  3. نقل از جام جم

    چرخ‌دنده‌های طبیعت

    حشره‌ای معمولی که می‌توان خیلی از وقت‌ها آن را در حال جهش روی گیاهان دید و در تمام باغ‌های دنیا هم یافت می‌شود و ژوینل نامیده می‌شود، دانشمندان را شگفت‌زده کرده است.

    این حشره دارای مفصل های مجهز به نوارهای دندانه داری در پاهای عقبی خود است که مانند چرخ دنده های مکانیکی با یکدیگر درگیر شده و با چرخیدن دندانه ها، باعث همزمانی حرکت پاهای جانور هنگام آغاز پرش می شود.

    این یافته ها نشان می دهد مکانیسم چرخ دنده که قبلا تصور می شد منحصرا ساخته دست انسان است یک سابقه تکاملی در جانوران دارد. این اولین بار است که چرخ دنده های مکانیکی در یک ساختار بیولوژیکی مشاهده می شود. دانشمندان دانشگاه کمبریج به کمک ضبط تصاویر ویدئویی سرعت بالا و تجزیه تحلیل آناتومی بدن این حشره توانستند برای اولین بار عملکرد این چرخ دنده های طبیعی را آشکار کنند.

    چرخ دنده های موجود در پای عقب این حشره به لحاظ مهندسی شباهت قابل توجهی به چرخ دنده های موجود در دوچرخه یا جعبه دنده اتومبیل دارد. هر یک از دندانه ها در نقطه اتصال دارای گوشه های گردی است که مشابه چرخ دنده های ساخت بشر برای جلوگیری از بریدن چرخ دنده به این شکل طراحی شده و مانند جعبه دنده ماشین، دندانه ها در چرخ مقابل با دندانه های مخالف خود کاملا درگیر شده و همزمانی حرکت پاها هنگام پرش را تقریبا به طور کامل تضمین می کنند. پاها معمولا در فاصله کمتر از ۳۰ میکرو ثانیه از هم حرکت می کنند (هر میکروثانیه معادل یک میلیونیم ثانیه است). این موضوع برای انجام پرشی قدرتمند و نقطه شروع اولیه حرکت این حشره بسیار حیاتی است. چرا که اختلاف حتی جزئی در هماهنگی بین حرکت و سرعت پاها می تواند به انحراف چرخشی منجر شده و در نتیجه حشره دچار چرخش کنترل نشده شود. چرخشی که می تواند او را در رسیدن به غذا یا فرار از دست یک پرنده شکارچی با مشکل مواجه کند.

    پروفسور مالکوم باروفس از بخش جانورشناسی دانشگاه کمبریج می گوید: رسیدن به چنین هماهنگی دقیقی از طریق سیستم عصبی، تقریبا غیر ممکن است و تکانه های عصبی برای ایجاد چنین هماهنگی دقیقی بیش از حد طولانی می شود. با وجود چرخ دنده های مکانیکی، حشره فقط با ارسال یک سیگنال عصبی به عضلات برای تولید مقدار تقریبی نیروی لازم جهت پرش به مقصود می رسد. سپس اگر یک پا شروع به پرش کند چرخ دنده های پای مقابل درگیر شده و باعث ایجاد همزمانی مطلق در هنگام پرش می شود.

    اسکلت این حشره برای حل مشکل پیچیده ای که مغز و سیستم عصبی از انجام آن ناتوان هستند نقش مهمی ایفا می کند. این موضوع بر اهمیت نگرش به خواص اسکلت حشره در چگونگی ایجاد حرکت تاکید می کند.

    گریگوری ساتون از دانشگاه بریستول می گوید: تفکر ما در مورد چرخ دنده ها معمولا آن چیزی است که در ماشین آلات طراحی شده توسط انسان شاهد هستیم، اما اکنون دریافته ایم این نگرش ناشی از عدم بینش دقیق ما نسبت به طبیعت اطرافمان است. این چرخ دنده ها طراحی نشده اند، بلکه تکامل یافته اند و نشانگر ماشین آلات دقیق و سریعی هستند که برای ایجاد هماهنگی در دنیای جانوران وجود دارد.

    مشکلی که هر سیستم چرخ دنده ای با آن روبه روست این است که در صورت شکسته شدن یکی از دندانه ها اثربخشی کل مکانیسم آسیب می بیند. در مورد این حشره هرگونه آسیبی قبل از بلوغ قابل ترمیم است، اما پس از رسیدن به بلوغ، آسیب های احتمالی در بزرگسالی حشره به صورت دائمی باقی می مانند. به همین دلیل چرخ دنده های این حشره در زمان بلوغ ناپدید می شود . طول هر نوار چرخ دنده در حشره نوجوان حدود ۴۰۰میکرومتر است و هر نوار بین ۱۰ تا ۱۲ دندانه دارد. برخلاف چرخ دندانه های ساخت بشر که برای کار کردن در دو جهت دارای شکل متقارنی هستند، چرخ دنده های پای این حشره دارای شکل نامتقارنی هستند چون تنها در یک جهت و هنگام پرش حشره به جلو به کار می افتند.

    nanodaily / مترجم: آتنا حسن آبادی

  4. نقل از جام جم

    ١ آبان ١٣٩٢ ساعت ٠٨:١٣

    شماره خبر: ١٢۴١٩۶٠٣١٣٧٧۵٨٠٧٩۴٧

    در همه جای جهان ساعت‌ها به عنوان یکی از المان‌های شهری مورد استفاده قرار می‌گیرد. مسلما با گذر تاریخ، این المان‌ها که قرار است صرفا کارکرد زمان‌نگاری داشته باشند به یک کالا در بستر میراث فرهنگی انسان‌ها تبدیل می‌شوند. به این ترتیب است که ساعت یا ساعت‌هایی در ایران و جهان به لقب معروف مفتخر می‌شوند.

    در این مطلب، ده ساعت معروف ایران و ده ساعت معروف جهانی را که آوازه‌ای فراتر از مرزهای سرزمینی یافته‌اند بررسی می‌کنیم.

    تقاطع اتوبان مدرس و همت یکی از شلوغ‌ترین نقاط تهران است. چند سال پیش ساعتی در این نقطه نصب شد که قرار بود هم ساعت گل باشد و هم بزرگ‌ترین ساعت عقربه‌ای جهان. با این حال مدتی بعد از بهره‌برداری، این ساعت از کار افتاد و بعد از آن هم با فراز و نشیب به کار خود ادامه داد، اما جالب است بدانید که با وجود این فضای تبلیغاتی این ساعت مورد استفاده قرار می‌گیرد و در تعرفه آگهی یک شرکت تبلیغاتی آمده که این مکان برای مدت زمانی نامعلوم (احتمالا یک ماه) ۳۹میلیون تومان قیمت خورده است، اما نکته جالب‌تر این است که شهرداری تهران با کمک مجری همان طرح سابق قصد بهبود رکورد خود را هم دارد و می‌خواهد در تقاطع اتوبان حقانی و همت هم ساعت دیگری نصب کند. البته مسلما این ساعت ۱۵ متری نخواهد توانست رکورد بزرگ‌ترین ساعت جهان در مکه با ۴۶ متر قطر را بشکند و شاید همین مساله هم باعث نیمه‌تمام ماندن پروژه شده است. اگر نخواهید از تهران خارج شوید، ساعت شمس‌العماره را هم باید در فهرست مشهورترین ساعت‌های جهان وارد کرد. ساعت شمس‌العماره را می‌گویند ملکه ویکتوریا به ناصرالدین شاه هدیه داده است. نقل است صدای این ساعت برای کاخ‌نشینان دلخراش بوده و به دستور شاه قرار می‌شود ساعت دستکاری شود، اما دستکاری شدن باعث خراب شدن ساعت به مدت ۸۰ سال می‌شود. ساعتی که مردم تهران برای آن افسانه‌های فراوانی هم ساخته بودند، سال پیش به دست یک ساعت‌ساز وطنی دوباره شروع به کار کرد، اما باز هم به دلیل بی‌مبالاتی مسئولان کاخ گلستان در پرداخت حق‌الزحمه این اثر تاریخی که به عنوان شانزدهمین اثر ایرانی در فهرست میراث یونسکو به ثبت رسیده، ساعت شمس‌العماره از کار افتاده است.

    بعد از تهران بهتر است سری به یزد بزنیم؛ جایی که در میدان وقت و ساعت آن به ادعای مسئولان میراث فرهنگی یزد، قدیمی‌ترین ساعت شهری جهان نصب شده است. گویند در سال ۷۲۵ هجری قمری (نزدیک به ۷۰۰ سال پیش) فردی به نام ابوبکر ، ساعتی در مدرسه رکنیه قدیم واقع در همین میدان نصب کرد و همین موضوع باعث شد این میدان به نام وقت و ساعت خوانده شود. اکنون این میدان در فهرست آثار ملی ایران نصب شده و عزاداری محرمی که در آن برگزار می‌شود مورد توجه مردم است. میدان مارکار یزد هم ساعتی دارد که ظاهرا در سال ۱۳۲۱ ساخته شده است. می‌گویند فردی به نام پشوتن مارکار، از زرتشتیان یزد این ساعت را همزمان با بنای میدان فردوسی در تهران ساخته است. در میان مردم یزد هم افسانه‌هایی در مورد این بنا وجود دارد.

    در سه شهر شمالی کشور هم ساعت‌های معروفی نصب شده است. از برج ساعت بندرانزلی گرفته که برجش حدود صد سال و ساعت آن نزدیک به ۲۰۰ سال قدمت دارد و در آثار ملی کشور ثبت شده است گرفته تا برج قدیمی ساعت در بابلسر که مربوط به دوران پهلوی اول است و مفتخر به ثبت در آثار ملی هم شده است. میدان ساعتی هم در ساری براساس طرح آلمانی‌ها در زمان رضاشاه و به دست معمار، محمدعلی حمیدی ساخته شده که یکی از نقاط گردشگری در مازندران شده است.

    در دیگر شهرهای کشور هم ساعت‌های مشهوری نصب شده است؛ مثلا ساعتی در ساختمان شهرداری تبریز که می‌گویند توسط آلمانی‌ها نصب شده است. ساعت دیگری در شیراز وجود دارد که به آن ساعت گل می‌گویند. اعداد این ساعت ابتدا از گل ساخته شده بود و سپس به سنگ تبدیل شد و جالب این‌که بعدها به دلیل پروژه قطار شهری شیراز این ساعت به نقطه دیگری در همان نزدیکی منتقل شد. گزارش‌های تهیه شده از این ساعت نشانگر این است که از عمر این ساعت نزدیک به ۸۰ سال می‌گذرد. اما ساعتی آفتابی هم در حرم حضرت رضا(ع) وجود دارد که مورد توجه زائران این مضجع شریف است. ویژگی این ساعت این است که در تمام طول سال می‌تواند ظهر شرعی را به زائران نشان دهد که هنگام اذان ظهر و وقت خواندن نماز است. دو ساعت قدیمی دیگر هم در حرم حضرت رضا(ع) و روی دو برج نصب شده که برخی قدمت آن را به عهد قجری و حتی صفوی می‌رسانند.

    گرچه فهرست ده ساعت برتر و مشهور در ایران به پایان رسیده، اما حیف است حرفی از ساعت آفتابی دامغان نشود؛ ساعتی که مهندس محمود خوشنویسان، از مبتکران داخلی در این شهر ساخته و قطری نزدیک به ۵/۱۰ متر دارد. این ساعت بزرگ‌ترین ساعت آفتابی در منطقه خاورمیانه است.

    اما در سراسر جهان هم ساعت‌های مشهوری وجود دارد که مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار می‌گیرد. بی‌تردید معروف‌ترین این ساعت‌ها، ساعت بیگ بن است؛ ساعتی که روی برج الیزابت در لندن سوار شده است. این ساعت چهار وجه دارد و در چهار طرف برج سوار شده است. ساعت یادشده به عنوان بزرگ‌ترین ساعت زنگدار جهان هم شناخته می‌شود. سال ساخت آن نزدیک به ۱۶۰ سال پیش بوده و حالا نمادی از لندن شده است. بیگ بن البته نام زنگ این ساعت است که مجازا به همه ساعت هم گفته می‌شود. در نزدیکی لندن و در محلی به نام گرینویچ ساعت مهم دیگری هم وجود دارد. اهمیت این ساعت نه به دلیل قدمت که به دلیل دقت و محوریتش است. این ساعت دقیقا در نصف‌النهار مبدا قرار گرفته و از این رو ساعت مبدا جهانی را نشان می‌دهد. از روی این ساعت است که ساعت کشورها و شهرهای مختلف جهان شناخته می‌شود. مثلا ساعت تهران سه ساعت و نیم از این ساعت جلوتر است. البته ساعت قرارگرفته در خط مبدا قدمت تاریخی هم دارد. جالب است بدانید این ساعت به صورت الکتریکی کار می‌کند.

    اما در ایالات متحده این ساعت ترمینال مرکزی در نیویورک است که به شهرت جهانی رسیده است. بسیاری از مسافران این ترمینال شلوغ با گفتن زیر ساعت می‌بینمت قرارهای خود را تنظیم می‌کنند؛ عبارتی که به فیلم‌ها هم راه پیدا کرده است. قدمت این ساعت نزدیک به یکصد سال و جنس آن از نوعی شیشه است.

    قدیمی‌ترین ساعت نجومی فعال جهان هم، اکنون در پراگ، پایتخت جمهوری چک فعال است. این ساعت نزدیک به ۶۰۰ سال قدمت دارد. در آغاز این ساعت تنها نمایانگر محل خورشید و ماه بود، اما بعدها خاصیت زمان‌نگاری دقیق هم به آن اضافه شده است. ساعت گلاکنسیپل در مونیخ آلمان هم دیگر ساعت مشهور جهانی است که در اروپا قرار گرفته است. این ساعت هم بیش از یکصد سال قدمت دارد.

    منابع در روزنامه موجود است.

  5. نقل از جام جم

    ٢۵ مهر ١٣٩٢ ساعت ٠٩:٢٨
    چهارفوت کوزه گری برای تمیزی خانه
    شماره خبر: ١٢٣۴٩١٠٨٠٨۴٣٨٢١٧۴٩۵

    برای رسیدن به سر حد تمیزی در خانه استفاده از راهکارهای مختلف همیشه می‌تواند به کمک شما آید. تا به حال مشاورین و متخصصین خانه داری و طراحی داخلی روش‌های مختلفی را برای تمیز کردن وسایل خانه پیشنهاد داده‌اند که درادامه با نمونه‌های بر‌تر آن‌ها آشنا خواهید شد و با استفاده از این راهکار‌ها به خانه‌ای زیبا خواهید رسید.

    ** دستگاه‌های الکتریکی: تلفن‌های همراه، تلویزیون، پخش کننده‌های موسیقی هرکدام از جمله وسایلی هستند که آلودگی بسیاری دارند زیرا دست به ان زیاد زده می‌شود و معمولا به عنوان آلوده‌ترین وسایلی که در نزدیکی ما هستند شناخته می‌شود. برای تمیز کردن دستگاه‌های الکتریکی هیچگاه از تمیزکننده‌ها استفاده نکنید و شما می‌توانید از دستمال‌های نرم یا فایبر استفاده کنید. این دستمال‌ها گرد و خاک را گرفته و جرم‌ها را پاک می‌کنند. اسپری کردن مایع‌های شوینده یکی از بد‌ترین کارهایی است که می‌توان با دستگاه‌های الکتریکی انجام داد.
    ** لباس: یکی از مشکلات که بسیاری به آن دقت نمی‌کنند استفاده همزمان از تمامی مواد شوینده و نرم کننده است همچنین کسی میزان مواد را رعایت نمی‌کند.. استفاده همزمان از تمامی شوینده و نرم کننده‌ها را هیچ کس توصیه نمی‌کند زیرا به لباس‌ها آسیب وارد خواهد کرد همچنین دقت داشته باشید که به هر میزان لباس که دارید از مواد شوینده استفاده کنید. استفاده نامناسب از این مواد می‌تواند برای لباس‌ها و بافت‌های آن‌ها خطرناک باشد.
    ** پنجره: هیچوقت پنجره را در روز‌ها آفتابی پاک نکنید زیرا خیلی سریع خشک شده و می‌تواند باعث ایجاد لکه در پنجره‌ها شود. ابتدا گوشه‌های پنجره را با جاروبرقی تمیز کرده تا گرد و خاک‌ها از بین برود سپس با دستمال‌های میکروفایبر و مواد شوینده شیشه را تمیز کنید. پنجره‌ها را در روز‌ها ابری تمیز کنید تا شیشه‌ها شفافیت بیشتری پیدا کنند.
    ** لکه‌های سمج: لکه‌ها یکی از بزرگ‌ترین دشمنان تمیزی درخانه هستند و برای پاک کردن آن‌ها باید راه‌های مختلف را انجام دهید. استفاده از اب به همراه مواد شوینده یکی از گزینه‌های پاگ کردن لکه هاست. استفاده از جوش شیرین در کنار سرکه نیز یکی دیگر از راه‌های پاک کردن لکه‌های سمج است. البته بهتر است با هر لکه‌های به روش مخصوص خودش برخورد کنید.

  6. نقل از جام جم
    کدبانوی خانه خود شوید
    ٧ مرداد ١٣٩٢ ساعت ١٠:۴۴
    پپ
    شماره خبر: ١١٣۶٣۴٢٩١٨۵۵۴۴٩٠٣٠٠

    اگر بتازگی ازدواج کرده‌اید و می‌خواهید برخی امور خانه را بدون پرس و جو از این و آن بدانید، از راههای نگهداری تخم مرغ تا روشهای پاک کردن و جدا کردن گوشت را در ادامه بخوانید تا ریزه‌کاریها و مهارتهایی درباره آن را فرا بگیرید.

    * تخم مرغ:
    – موقع چیدن تخم مرغ در یخچال سر تیز آن را رو به پایین بگذارید. به این ترتیب زرده در وسط قرار می‌گیرد و بهتر می‌ماند.
    – برای اینکه بتوانید مدت بیشتری تخم مرغ‌ها را در یخچال نگهداری کنید، آن‌ها را درون ظرف گودی ریخته و روی آن‌ها مقداری روغن بریزید یا پوسته تخم مرغ را چرب کنید.
    – برای نگهداری تخم مرغ در خارج از یخچال، آن‌ها را در جایی خنک به طور مرتب بچینید و روی آن‌ها نمک بریزید تا آن‌ها را کاملاً بپوشاند.
    – اگر به یخچال دسترسی ندارید و می‌خواید تخم مرغ‌ها را برای مدت طولانی سالم نگهدارید، تخم مرغ‌ها را در روغن زیتون فرو کنید و بعد آن‌ها را در خاکس‌تر بغلطانید. یا آن‌ها را در آب آهک بریزید و بعد بگذارید خشک شوند. به این ترتیب تا مدت‌ها سالم باقی می‌مانند.
    – برای اینکه زرده تخم مرغ را چند روزی تازه نگه دارید روی زرده تخم مرغ‌های سالم را با آب سرد بپوشانید و در یخچال نگهداری کنید. سفیدهٔ تخم مرغ را نیز می‌توانید درون ظرف پلاستیکی ریخته در فریزر نگه دارید. هر فنجان سفیده، معادل ۷ یا ۸ سفیده تخم مرغ است.

    * گوشت:

    – تکه‌های گوشت را شسته و خشک نمایید و هر قسمت را برای مصرف خاص بسته بندی کنید. روی هر یک از بسته‌ها برچسبی با قید وزن و نوع گوشت و تاریخ تهیه آن بچسبانید.
    – گوشت کبابی: گوشت راسته و فیله و گوشت ران به جز ماهیچه‌های آن برای کباب مناسب است. گوشت کبابی را از پشت دنده‌ها با سر کارد تیزی با ملایمت جدا کنید و به قطعات منظم بریده و بسته بندی نمایید.
    – گوشت چرخ کرده برای کباب: برای تهیه گوشت چرخ کرده بدون چربی از برش مغز ران استفاده کنید.
    – چربیهای گوشت گوسفندی و خرد گوشت‌های اضافی روی دنده‌ها را جدا کنید و با گوشت گوساله به نسبت مساوی مخلوط نمایید و دوبار از چرخ گوشت بگذرانید. سپس به ازای مصرف یک وعده بسته بندی کنید.
    – به گوشت چرخ کرده جهت بسته بندی در فریزر پیاز اضافه نکنید، زیرا طعم و بوی گوشت را تغییر می‌دهد.
    – گوشت چرخ کرده برای مصرف غیر کباب: مخلوط مساوی گوشت گوساله و ش‌تر را دو بار از چرخ گوشت بگذرانید.
    -گوشت آبگوشتی و سوپ: از ماهیچه‌ها و استخوان‌هایی که گوشت کمتری دارند برای تهیه سوپ و آبگوشت استفاده کنید.
    -گوشت خورش: گوشت گردن، ماهیچه‌ها، دنده‌های گوشت دار گوسفند برای خورش مناسب است. با گوشت استخوان دار خورش خوشمزه‌تر می‌شود. از گوشت گوساله نیز می‌توانید برای تهیه خورش استفاده کنید.

    * مرغ:

    – ابتدا پوست مرغ را جدا کرده، سینهٔ مرغ را از طول نصف کنید و هر چه درون شکم آن است بخصوص جگرهای چسبیده به استخوان پشت و سینه را در آورید سپس مرغ را خوب بشویید. برای قطعه کردن مرغ اول ران‌ها و بعد بال‌ها و گردن را جدا کنید سپس پشت مرغ را از طول به دو نیم کرده و هر کدام را به دو قسمت تقسیم کنید.
    – ران و سینه را به اندازه هر وعده در پاکت فریزر بگذارید و بال‌ها و گردن و استخوانهای پشت مرغ را برای سوپ بسته بندی نمایید. اگر می‌خواهید مرغ را به صورت درسته استفاده کنید سینهٔ مرغ را تا استخوان جناق بشکافید و از‌‌ همان قسمتی که باز است درون شکم مرغ را خالی و تمیز کنید سپس آن را با دقت شسته و بسته بندی کنید.
    – جوجه کباب: گوشت‌های سینه و ران را از استخوان جدا کنید. گوشت‌های قطعه قطعه شده را با سس مخصوص (نصف استکان روغن زیتون، نصف قاشق چایخوری زعفران، یک عدد پیاز خلال شده، یک قاشق غذاخوری آبلیمو، به اندازهٔ لازم نمک و فلفل و یک عدد فلفل تند خرد شده) در ظرف گودی مخلوط کنید. پس از نیم ساعت مخلوط را در داخل پاکت فریزر ریخته و بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید.

    * ماهی:

    – در هنگام پاک کردن ماهی روی آن کمی نمک بپاشید. نمک به ماهی می‌چسبد و از سر خوردن آن جلوگیری می‌کند.
    – برای پاک کردن ماهی ابتدا چند ورق روزنامه روی تخته کار پهن کنید و ماهی را روی آن بگذارید. با چاقو، برس سیمی یا فلس گیر در جهت خلاف خواب فلس روی ماهی بکشید تا پولک‌های آن جدا شود. پس از اینکه تمام فلس‌ها را پاک کردید برگه رویی روزنامه را با فلس جمع کنید و ماهی را روی لایه زیری روزنامه قرار دهید.
    – برای گرفتن فلس‌های ماهی می‌توانید ماهی را در یک ظرف آب نمک به مدت ۵ دقیقه بگذارید و بعد در‌‌ همان ظرف فلس ماهی را بگیرید. در این صورت هیچ فلسی نخواهد پرید.
    – اگر می‌خواهید ماهی را درسته و شکم پر طبخ کنید ماهی را به پهلو بخوابانید و با یک دست آن را نگه دارید و با دست دیگر نوک کارد را زیر آبشش‌های ماهی فرو کنید و با حرکت نیم دایره در امتداد خط گرده، پوست را تا بالای دم ماهی برش دهید. دقت کنید استخوانهای ماهی در سمت پایین قرار گیرد. سپس کارد را در شکاف، بیشتر فرو ببرید تا به حفره شکم برسید. تمام مواد داخلی شکم ماهی را خالی کنید و داخل و بیرون ماهی را کاملاً شسته و با نوک کارد خون و سیاهی را از داخل حفره شکم بتراشید. سپس ماهی را نمک بزنید و نیم ساعت بگذارید تا آب آن گرفته شود.
    – برای تکه تکه کردن ماهی پس از گرفتن فلس، محل اتصال کله و زیرگلوی ماهی را با نوک کارد ببرید سپس کله را از لبه تخته کار بیرون بگذارید و با یک دست ماهی را روی تخته نگه دارید و با دست دیگر کله را به پایین فشار دهید تا مفصل استخوان جدا شود. با کارد کله را از تنه جدا کنید سپس شکم ماهی را بشکافید و داخل آن را کاملاً تمیز نمایید. ماهی را به چند قسمت برش دهید و هر برش را به صورت افقی به دو قسمت تقسیم کنید. قطعات را شسته و خشک کنید.
    – برای بسته بندی، ماهی را در کیسه نایلون بگذارید و پس از خالی کردن هوای کیسه در آن محکم ببندید و روی آن برچسب بزنید. نوع ماهی و تاریخ بسته بندی را بنویسید.
    – ماهی را دو تا سه ماه می‌توان در فریزر نگهداری کرد.

    * میگو:

    – ابتدا میگو‌ها را در کمی آب بجوشانید تا پوسته آن نرم شود سپس پوست میگو را بگیرید و پس از جدا کردن پوست، سر میگو را با دست جدا کنید و با کارد یک شیار نازک پشت کمر آن ایجاد و با دست روده دراز و سیاهی را که در آن شیار است بگیرید و می‌گو‌ها را با آب سرد شسته و در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود سپس آن‌ها را به ازای هر وعده بسته بندی کنید.

    • لازم به ذکر است برای این که استخوان های ماهی زمان خوردن اذیتتان نکند موقع پاک کردن ماهی آن را از ماهی جدا کنید به این صورت که پشت ماهی را روی تخته گوشت گذاشته به قسمت سر و دم ماهی با دو دست به دو طرف ماهی به سمت پایین فشار وارد کرده سپس با انگشت از قسمت کمر ماهی اسکلت را از گوشت جدا نموده دور می اندازید به این صورت استخوان های ماهی جدا شده و موقع خوردن اذیت نمی کند..

  7. نقل از جام جم
    کدبانوی خانه خود شوید
    ٧ مرداد ١٣٩٢ ساعت ١٠:۴۴

    شماره خبر: ١١٣۶٣۴٢٩١٨۵۵۴۴٩٠٣٠٠

    اگر بتازگی ازدواج کرده‌اید و می‌خواهید برخی امور خانه را بدون پرس و جو از این و آن بدانید، از راههای نگهداری تخم مرغ تا روشهای پاک کردن و جدا کردن گوشت را در ادامه بخوانید تا ریزه‌کاریها و مهارتهایی درباره آن را فرا بگیرید.

    * تخم مرغ:
    – موقع چیدن تخم مرغ در یخچال سر تیز آن را رو به پایین بگذارید. به این ترتیب زرده در وسط قرار می‌گیرد و بهتر می‌ماند.
    – برای اینکه بتوانید مدت بیشتری تخم مرغ‌ها را در یخچال نگهداری کنید، آن‌ها را درون ظرف گودی ریخته و روی آن‌ها مقداری روغن بریزید یا پوسته تخم مرغ را چرب کنید.
    – برای نگهداری تخم مرغ در خارج از یخچال، آن‌ها را در جایی خنک به طور مرتب بچینید و روی آن‌ها نمک بریزید تا آن‌ها را کاملاً بپوشاند.
    – اگر به یخچال دسترسی ندارید و می‌خواید تخم مرغ‌ها را برای مدت طولانی سالم نگهدارید، تخم مرغ‌ها را در روغن زیتون فرو کنید و بعد آن‌ها را در خاکس‌تر بغلطانید. یا آن‌ها را در آب آهک بریزید و بعد بگذارید خشک شوند. به این ترتیب تا مدت‌ها سالم باقی می‌مانند.
    – برای اینکه زرده تخم مرغ را چند روزی تازه نگه دارید روی زرده تخم مرغ‌های سالم را با آب سرد بپوشانید و در یخچال نگهداری کنید. سفیدهٔ تخم مرغ را نیز می‌توانید درون ظرف پلاستیکی ریخته در فریزر نگه دارید. هر فنجان سفیده، معادل ۷ یا ۸ سفیده تخم مرغ است.

    * گوشت:

    – تکه‌های گوشت را شسته و خشک نمایید و هر قسمت را برای مصرف خاص بسته بندی کنید. روی هر یک از بسته‌ها برچسبی با قید وزن و نوع گوشت و تاریخ تهیه آن بچسبانید.
    – گوشت کبابی: گوشت راسته و فیله و گوشت ران به جز ماهیچه‌های آن برای کباب مناسب است. گوشت کبابی را از پشت دنده‌ها با سر کارد تیزی با ملایمت جدا کنید و به قطعات منظم بریده و بسته بندی نمایید.
    – گوشت چرخ کرده برای کباب: برای تهیه گوشت چرخ کرده بدون چربی از برش مغز ران استفاده کنید.
    – چربیهای گوشت گوسفندی و خرد گوشت‌های اضافی روی دنده‌ها را جدا کنید و با گوشت گوساله به نسبت مساوی مخلوط نمایید و دوبار از چرخ گوشت بگذرانید. سپس به ازای مصرف یک وعده بسته بندی کنید.
    – به گوشت چرخ کرده جهت بسته بندی در فریزر پیاز اضافه نکنید، زیرا طعم و بوی گوشت را تغییر می‌دهد.
    – گوشت چرخ کرده برای مصرف غیر کباب: مخلوط مساوی گوشت گوساله و ش‌تر را دو بار از چرخ گوشت بگذرانید.
    -گوشت آبگوشتی و سوپ: از ماهیچه‌ها و استخوان‌هایی که گوشت کمتری دارند برای تهیه سوپ و آبگوشت استفاده کنید.
    -گوشت خورش: گوشت گردن، ماهیچه‌ها، دنده‌های گوشت دار گوسفند برای خورش مناسب است. با گوشت استخوان دار خورش خوشمزه‌تر می‌شود. از گوشت گوساله نیز می‌توانید برای تهیه خورش استفاده کنید.

    * مرغ:

    – ابتدا پوست مرغ را جدا کرده، سینهٔ مرغ را از طول نصف کنید و هر چه درون شکم آن است بخصوص جگرهای چسبیده به استخوان پشت و سینه را در آورید سپس مرغ را خوب بشویید. برای قطعه کردن مرغ اول ران‌ها و بعد بال‌ها و گردن را جدا کنید سپس پشت مرغ را از طول به دو نیم کرده و هر کدام را به دو قسمت تقسیم کنید.
    – ران و سینه را به اندازه هر وعده در پاکت فریزر بگذارید و بال‌ها و گردن و استخوانهای پشت مرغ را برای سوپ بسته بندی نمایید. اگر می‌خواهید مرغ را به صورت درسته استفاده کنید سینهٔ مرغ را تا استخوان جناق بشکافید و از‌‌ همان قسمتی که باز است درون شکم مرغ را خالی و تمیز کنید سپس آن را با دقت شسته و بسته بندی کنید.
    – جوجه کباب: گوشت‌های سینه و ران را از استخوان جدا کنید. گوشت‌های قطعه قطعه شده را با سس مخصوص (نصف استکان روغن زیتون، نصف قاشق چایخوری زعفران، یک عدد پیاز خلال شده، یک قاشق غذاخوری آبلیمو، به اندازهٔ لازم نمک و فلفل و یک عدد فلفل تند خرد شده) در ظرف گودی مخلوط کنید. پس از نیم ساعت مخلوط را در داخل پاکت فریزر ریخته و بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید.

    * ماهی:

    – در هنگام پاک کردن ماهی روی آن کمی نمک بپاشید. نمک به ماهی می‌چسبد و از سر خوردن آن جلوگیری می‌کند.
    – برای پاک کردن ماهی ابتدا چند ورق روزنامه روی تخته کار پهن کنید و ماهی را روی آن بگذارید. با چاقو، برس سیمی یا فلس گیر در جهت خلاف خواب فلس روی ماهی بکشید تا پولک‌های آن جدا شود. پس از اینکه تمام فلس‌ها را پاک کردید برگه رویی روزنامه را با فلس جمع کنید و ماهی را روی لایه زیری روزنامه قرار دهید.
    – برای گرفتن فلس‌های ماهی می‌توانید ماهی را در یک ظرف آب نمک به مدت ۵ دقیقه بگذارید و بعد در‌‌ همان ظرف فلس ماهی را بگیرید. در این صورت هیچ فلسی نخواهد پرید.
    – اگر می‌خواهید ماهی را درسته و شکم پر طبخ کنید ماهی را به پهلو بخوابانید و با یک دست آن را نگه دارید و با دست دیگر نوک کارد را زیر آبشش‌های ماهی فرو کنید و با حرکت نیم دایره در امتداد خط گرده، پوست را تا بالای دم ماهی برش دهید. دقت کنید استخوانهای ماهی در سمت پایین قرار گیرد. سپس کارد را در شکاف، بیشتر فرو ببرید تا به حفره شکم برسید. تمام مواد داخلی شکم ماهی را خالی کنید و داخل و بیرون ماهی را کاملاً شسته و با نوک کارد خون و سیاهی را از داخل حفره شکم بتراشید. سپس ماهی را نمک بزنید و نیم ساعت بگذارید تا آب آن گرفته شود.
    – برای تکه تکه کردن ماهی پس از گرفتن فلس، محل اتصال کله و زیرگلوی ماهی را با نوک کارد ببرید سپس کله را از لبه تخته کار بیرون بگذارید و با یک دست ماهی را روی تخته نگه دارید و با دست دیگر کله را به پایین فشار دهید تا مفصل استخوان جدا شود. با کارد کله را از تنه جدا کنید سپس شکم ماهی را بشکافید و داخل آن را کاملاً تمیز نمایید. ماهی را به چند قسمت برش دهید و هر برش را به صورت افقی به دو قسمت تقسیم کنید. قطعات را شسته و خشک کنید.
    – برای بسته بندی، ماهی را در کیسه نایلون بگذارید و پس از خالی کردن هوای کیسه در آن محکم ببندید و روی آن برچسب بزنید. نوع ماهی و تاریخ بسته بندی را بنویسید.
    – ماهی را دو تا سه ماه می‌توان در فریزر نگهداری کرد.

    * میگو:

    – ابتدا میگو‌ها را در کمی آب بجوشانید تا پوسته آن نرم شود سپس پوست میگو را بگیرید و پس از جدا کردن پوست، سر میگو را با دست جدا کنید و با کارد یک شیار نازک پشت کمر آن ایجاد و با دست روده دراز و سیاهی را که در آن شیار است بگیرید و می‌گو‌ها را با آب سرد شسته و در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود سپس آن‌ها را به ازای هر وعده بسته بندی کنید.

  8. متاهل‌ها می‌گویند قدر یک سال اول زندگی را بدانید. بسیاری از آنها معتقدند عشق همسرتان به شما، بعد از گذشت یک سال ناپدید می‌شود و عادت جای آن را می‌گیرد. اگر شما هم گمان می‌کنید همسرتان دیگر عاشق‌تان نیست، این مطلب را با دقت بخوانید.
    برترین مجله اینترنتی ایران
    مجله سیب سبز: متاهل‌ها می‌گویند قدر یک سال اول زندگی را بدانید. بسیاری از آنها معتقدند عشق همسرتان به شما، بعد از گذشت یک سال ناپدید می‌شود و عادت جای آن را می‌گیرد. بعضی ها هم از این فراتر می‌روند و می‌گویند عشقی در کار نیست و این هیجان با هم بودن و یک اتفاق تازه است که بعد از گذشت چند سال فروکش می‌کند. اگر از ازدواج شما هم بیشتر از ۳۶۵ روز گذشته و گمان می‌کنید همسرتان دیگر عاشق‌تان نیست، این مطلب را با دقت بخوانید.

    دوست‌داشتن آرام اما عمیق

    سال‌های اول آشنایی پر است از هیجان و دلتنگی‌های مداوم اما فراموش نکنید تا ابد عاشق یکدیگر بودن با زندگی مثل تازه‌عروس و داماد‌ها خیلی فرق می‌کند. شاید در ماه‌ها و حتی سال اول، همسرتان دوست داشته باشد لحظه‌لحظه‌اش را در کنار شما بگذراند و به محض فاصله گرفتن از شما، تلفن همراه‌تان را پیامک باران کند، اما زندگی همیشه به این شکل نمی‌گذرد. واقعیت این است که یک عشق بالغ، به معنای چسبیدن به یکدیگر نیست. هیجان عشق آرام‌آرام از زندگی شما فاصله می‌گیرد و جایش را به یک دوست داشتن عمیق اما آرام می‌دهد. بعد از گذشت مدتی از همخانه شدن شما و همسرتان، هر دوی شما زمانی را برای تنها بودن، پیشرفت کردن در کار، وقت گذراندن با گروهی از دوستان و خانواده و حتی مطالعه در اتاقی جداگانه نیاز خواهید داشت. قرار نیست گذشت سال‌ها شما را از هم جدا کند، اما باور کنید که عشق شما با جدا شدن دست‌های‌تان از یکدیگر تمام نمی‌شود.

    هر روز گل نخرید

    حتی اگر ده‌ها سال هم از زندگی مشترک شما بگذرد، غافلگیر کردن، حرف‌های عاشقانه و نگاه‌های معنادار، باید جزئی جدانشدنی از رابطه شما بماند. اما باز هم یادآوری می‌کنیم که نشان دادن احساسات با این روش‌ها، تنها جزئی از زندگی عاطفی شماست و نه همه آن! پس سعی نکنید مثل روزهای اول آشنایی، مدام در فکر غافلگیر کردن همسرتان باشید یا بخواهید با قهر و آشتی‌های‌تان احساسش را محک بزنید. بعد از مدتی زندگی زیر یک سقف، دیگر قرار نیست او هر روز با یک دسته گل و کادوی هیجان‌انگیز به خانه برگردد.

    از همسرتان سوپرمن نسازید

    گمان نکنید بله شما به خواستگاری همسرتان یک لطف بزرگ بوده و او باید همیشه مدیون شما باشد. چنین انتظاراتی، خیلی زود زندگی شما را ویران می‌کند. پس واقعیت را بپذیرید و قبول کنید که شما به یک ارتباط مشترک وارد شده‌اید و باید در جزء جزء مسئولیت‌های آن سهمی را به‌عهده بگیرید. سهمی که در بخشی از آن مسئولیت‌ها می‌تواند کمتر باشد و در بخشی هم به‌دلیل توانایی‌های شما، بیشتر. اما آنچه مهم است، مشارکت هم اندازه- و نه هم شکل- شما در مسئولیت‌های زندگی است.

    حق دارد خودش باشد

    درست است که زندگی زیر یک سقف، آدم‌ها را تا اندازه‌ای به هم شبیه می‌کند، اما قرار نیست بعد از ازدواج، شما و همسرتان کپی یکدیگر شوید. عادت‌های اصلی و تفکرات ریشه‌دار آدم‌ها، حتی بعد از ازدواج هم تغییری نمی‌کند. در یک ازدواج موفق، برخی عادت‌ها، باور‌ها و توانایی‌های جدید به مهارت‌های شما اضافه می‌شوند و همسرتان هم به همین شکل توانایی‌هایش را بالا می‌برد، به همین دلیل است که به مرور شما شبیه یکدیگر جلوه می‌کنید. پس اگر همسرتان فکر و عملی متفاوت دارد، او را سرزنش نکنید. همسر شما حق دارد خودش باشد.

    رازهای‌تان را فاش نکنید

    حتی در صمیمی‌ترین رابطه‌ها هم همه واقعیت فاش نمی‌شود، پس اگر همسرتان همه زندگی‌اش را برای‌تان فاش نکرده، او را آب زیرکاه ندانید. او حق دارد رازهای خودش را داشته باشد. البته از آن جنس راز‌هایی که نگفتن‌شان به زندگی شما آسیبی نمی‌زند. او می‌تواند بخشی از احساس و حتی قسمتی از گذشته‌اش را برای خودش نگه دارد. البته شما هم حق دارید، در دل‌تان چیزهایی داشته باشید که تنها خودتان از آنها باخبرید.

  9. جایگزینهای طبیعی برای مواد ارایشی
    اگر شما هم ترجیح می دهید مواد طبیعی و گیاهی را جایگزین محصولات آرایشی و بهداشتی صنعتی کنید، نسخه های گیاهی بوعلی سینا را فراموش نکنید.
    برترین مجله اینترنتی ایران
    مجله زندگی ایده آل: بسیاری از ما در فصل تابستان برای کنترل میزان تعریق بدن و از بین بردن بوی نامطبوع آن دست به دامن انواع و اقسام اسپری‌ها، عطرها و ادکلن‌ها می‌شویم، غافل از اینکه با کمک شیوه‌های طبیعی درمان این عارضه می‌توانیم نتایج بهتر و ماندگارتری را در این زمینه به‌دست آوریم. در جهان گیاهان دارویی زیادی وجود دارند که خواص معجزه‌آسایی در کنترل تعریق بدن و رفع بدبویی ناشی از آن دارند. این گیاهان با کنترل میزان تعریق بدن در روزهای گرم تابستانی و با پیشگیری از تجمع و رشد باکتری‌ها در سطح پوست و منافذ آن علاوه بر آنکه میزان تعریق را به حداقل ممکن می‌رسانند به نوعی موجب ضدعفونی شدن پوست بدن و از بین رفتن بوهای نامطبوع هم می‌شوند. اگر می‌خواهید تعریق تابستانه‌ را مهار کنید باید از همین امروز دست به کار شوید.

    اگر شما هم ترجیح می دهید مواد طبیعی و گیاهی را جایگزین محصولات آرایشی و بهداشتی صنعتی کنید، نسخه های گیاهی بوعلی سینا را فراموش نکنید.

    معجون سبزیجات بنوشید

    نوشیدن معجون سبزی شاهی یکی از بهترین روش‌ها برای پیشگیری از بدبویی بدن در روزهای گرم تابستان است. اگر در گروه افرادی قرار دارید که در فصل تابستان با گرم شدن هوا دچار گرمازدگی، تعریق زیاد و به‌دنبال آن بدبویی بدن می‌شوید، پیشنهاد می‌کنیم پیش از شروع تابستان به مدت ۲ هفته هر صبح ناشتا معجون شاهی بخورید.

    برای این کار می‌توانید شاهی تازه را خرد کرده با ۱۰ دانه تخم شاهی درون مخلوط‌کن بریزید و هر روز ناشتا یک فنجان پر یا نصف لیوان از این معجون را بخورید. بعد از ۲ هفته خواهید دید که در مقایسه با سال‌های قبل تابستان بهتری را پشت‌سر می‌گذارید و کمتر دچار بدبویی و تعریق بدن می‌شوید.

    با این جوشانده حمام کنید

    یکی از بهترین راه‌های کنترل تعریق در روزهای گرم تابستان حمام درمانی با جوشانده برگ مورد است. برای تهیه این جوشانده کافی است ۱۰۰ گرم از برگ‌های تازه خشک شده مورد را درون ۵‌لیوان آب بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا پس از جوشیدن ۳ لیوان از آن باقی بماند. در این مرحله کافی است وان حمام را پر کنید و این جوشانده را به آب وان اضافه کنید.

    کافی است در هفته دوبار درون این آب به مدت ۲۰ دقیقه دراز بکشید و بدن‌تان را با آن بشویید. جوشانده برگ‌های مورد به جهت خاصیت قابضی که دارند موجب انقباض غدد تعریق در بدن شده و به‌دنبال آن میزان تعریق بدن کنترل می‌شود. علاوه بر این برگ مورد برخلاف مورد بوی دلنشینی دارد که می‌تواند بدن را خوشبو کند.

    اسپری شیرین‌بیان بزنید

    همه ما در فصل تابستان در مقایسه با دیگر ماه‌های سال بیشتر از عطر، ادکلن و اسپری خوشبو کننده بدن استفاده می‌کنیم و هر ماه مبلغی را برای این کار کنار می‌گذاریم.

    ما برای شما پیشنهاد بهتری داریم؛ به جای استفاده از عطرها و اسپری‌های خوشبوکننده صنعتی از اسپری گیاهی شیرین‌بیان استفاده کنید. برای تهیه این اسپری کافی است ۵۰ گرم شیرین‌بیان را درون ۳ لیوان آب بجوشانید تا یک و نیم لیوان از آب آن باقی بماند. بعد از آماده شدن جوشانده را صاف کرده و اجازه دهید خنک شود. این جوشانده را درون ظرفی که قابل اسپری کردن باشد، بریزید و روزی سه‌بار آن را به بدن به ویژه بخش‌هایی که بیش از همه عرق می‌کند، اسپری کنید.

    نعناع درمانی کنید

    درمانگران طب سنتی بر این باورند که مصرف نعناع به‌صورت خوراکی و موضعی می‌تواند تاثیر زیادی در کاهش میزان تعرق در فصل تابستان داشته باشد. برای این منظور بهتر است مصرف نعناع تازه را در این فصل بیشتر در برنامه غذایی خود قرار دهید و تا حد امکان از نعناع تازه برای تهیه غذا، سالاد و نوشیدنی استفاده کنید. علاوه بر این حمام کردن با عصاره یا اسانس تهیه شده از نعناع هم می‌تواند در خنک کردن بدن از درون، کاهش میزان تعرق همچنین خوشبو شدن بدن کمک کند. برای این کار می‌توانید ۴ تا ۶ قطره از عصاره نعناع را به وان حمام اضافه کنید و نیم ساعت در آن دراز بکشید.

    عرق‌سوز می‌شوید؛ رزماری بزنید

    بسیاری از مردم به‌ویژه افرادی که دچار اضافه‌وزن یا چاقی هستند در فصل تابستان و به‌دلیل تعریق زیاد قسمت‌هایی از بدن مانند زیربغل و کشاله ران عرق سوز می‌شوند. این افراد معمولا برای فرار از این وضعیت از پودر بچه استفاده می‌کنند تا از بروز این عارضه پیشگیری کرده یا برای درمان آن اقدام کنند. در طب سنتی شیوه دیگری وجود دارد که به درمان این عارضه کمک می‌کند.

    تنها کافی است برگ خشک شده رزماری را با مخلوط‌کن به حدی خرد و ریز کنید که پودری کاملا نرم به دست آید. این پودر باید عاری از هرگونه چوب یا ساقه سخت باشد و به حدی نرم شده باشد که از آن بتوانید به جای پودر بچه برای درمان عرق سوز و تسکین سوزش‌های آن در تابستان استفاده کنید.

    پودر گلسرخ را جایگزین مام کنید

    گلسرخ یکی از دردسترس‌ترین گیاهان دارویی است که در آشپزخانه تمامی خانم‌های خانه‌دار پیدا می‌شود. این گیاه دارویی که خواص متعدد و کم‌نظیری دارد، می‌تواند یکی از بهترین داروهای طبیعی برای از بین بردن بوی بد بدن به‌ویژه بوی پا و بوی نامطبوع داخل کفش باشد. برای استفاده از این گیاه کافی است برگ‌های خشک گلسرخ را آسیاب کنید و پودر نرم به دست آمده از آن را به بخش‌هایی از بدن که بیش از حد عرق می‌کنند، بمالید. برای مثال می‌توانید این پودر را به زیر بغل یا کف پاها بمالیدتا به این ترتیب مانع از افزایش تعریق در روزهای تابستان به دلیل افزایش دمای هوا شوید.

    بوی بد پا را مهار کنید

    اگر بعد از انجام کارهای روزانه و پیاده‌روی هنگام بازگشت به خانه نگران بوی بد و نامطبوع پاهای‌تان هستید، با یک نسخه گیاهی و منحصربه‌فرد می‌توانید از شر بوهای مزاحم راحت شوید. تنها کافی است به مدت ۱۰ روز، شب پاهای‌تان را درون جوشانده یا عصاره برگ یا گلبرگ خشک شده گل سوسن قرار دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا میزان تعریق پاهای‌تان را کنترل کنید و به این ترتیب مانع از بو گرفتن پاهای خود شوید. در طول روزهای تابستانی بهتر است هر ماه این شیوه را تکرار کنید تا بقیه روزهای گرم تابستان را با آسودگی خیال و بدون بوهای مزاحم سپری کنید.

  10. اسم وتصویرخانم زهرا زارع بعنوان بهورز نمونه استانی وکشوری(بهداری دوغ اباد) سال ۹۱درمجله وزارت بهداشت و در کنار سایر پرستاران نمونه کشوردرج شده که مایه افتخار دوغ اباد مقتدروبزرگ است است

    • احسان مصباحی

      با سلام خدمت جنای آقای هوشنگ کیانی عزیز
      اگر برای شما زحمت نیست و مجله در اختیارتان است ، یک عکس از خبری که در مجله است بگیرید و برای من ایمیل کنید.اگر هم به دوغ آباد آمدید خبرم کنید تا بیایم و مجله را از شما بگیرم.ممنون از نظرات سازنده و خوب شما

  11. احمد ولی زادگان

    سلام با تشکر از زحمات شما-
    در لیست فرهیختگان این اسامی را هم بنویسید:
    احمد ولی زادگان _ فرزند رضا_ دانشجوی دکترا ادبیات فارسی_ مشهد
    زهرا ولی زاده_ دانشجوی پزشکی _ مشهد

  12. با سلام و عرض تبریک به جوانان افتخار آفرین دوغ اباد از شهر شدن دوغ اباد چه خبر لطفا پیگیری نمایید.

    • جناب آقای خسروی نماینده محترم شهرستان مه ولات پیگیر این کار هستند و نامه ی آن را تقدیم وزارت کشور کرده اند.ان شاء الله با پیگیری های ایشان و مسئولان ؛ دوغ آباد هم شهر می شود.

  13. با سلام وخسته نباشید به آقای محمد محسنی به عنوان کارمند نمونه شبکه بهداشت مه ولات انتخاب شده اند تبریک عرض می کنیم.

  14. سلام . خدمت همشهرها عزیزم.. خدا قوت. عارضم به حضور انورتون تو رو خدا یه کم بروزترش کتید. ان همه فرهیخته مهم داریم اسمی نیست ازشون.. یه قسمت بزارین هر کی هر کسی رو میشناسه پیشنهاد بده آخرش جمع بندی کنین مرتب با مشخصات کامل و دقیق بنویسین.. خیلی از این مواردی که الان از مشخصات افراد نوشتین اشتباه هست. بخش فرهیخته ها از بخش تحصیلکرده ها جدا بشه.. مصاحبه های بشه با این بزرگان . خیلی از این بزرگا میتونن تو اشتغال جوونا کمک کنن. در ضمن این پیامهای آقای حسنی و خانم مهدی زاده رو در موردمرغ وماهی پاک کنین. جاش اینجا نیست اصلا. هر وقت میایم همینه. ممنون و متشکر

  15. سلام
    خسته نباشید
    اسامی فرهیختگان تون اصلا اپدیت نیس. الان اینقدر فوق لیسانس و استاد دانشگاه داریم که هیچ نامی از انها نیامده است.ضمنا چرا خانم ها حسنی را اضافه نکردید؟

  16. با سلام مرضیه پورمحمد فیزیوتراپ بیمارستان نهم دی

  17. سلام/ دنبال دوستان قدیمی و عزیز آقایان دکتر کاظم انوری و مهندس ایرج ساعدی بودم. اسمی از ایرج ندیدم کسی از وی خبر دارد؟

  18. با سلام
    فرشید کیومرثی دکترای تخصصی (PHD) مهندسی برق قدرت نیشابور

  19. لطفا نام مهندس صدری فرد رو هم بنویسین.مهندس سید حسن صدری فرد-رییس هنرستان کشاورزی.

  20. آقای محمد زارع دندانپزشکی مشهد رو هم اضافه کنید

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد.خانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*